We gaan het kruispunt van de Langwarderdyk met Huisterheide aanpakken. De gemeenteraad heeft hiervoor budget beschikbaar gesteld. Voordat we met een ontwerp aan de slag gaan, willen we van de gebruikers van de driesprong horen wat zij dagelijks tegenkomen. We nodigen u uit om langs te komen en te reageren.

Inloopbijeenkomst

Enkele tientallen bewoners van Huisterheide en omgeving deelden hun ervaringen met ons tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 27 november.Op basis van alle reacties gaan we aan de slag met een ontwerp. Aan ons de uitdaging om alle wensen af te wegen tegen het beschikbare budget.

Veelgebruikte kruising

De driesprong is een belangrijk kruispunt tussen Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Langweer en de omliggende dorpen. Dagelijks kruisen hier vele fietsers, auto’s, trekkers, bussen en vrachtwagens elkaar. Daarnaast is de kruising ook de toegangsweg van onder andere een horecagelegenheid en vinden in het weekend vele wandelaars hier rust in de bossen. Al deze verkeersbewegingen vragen om een verkeersveilige inrichting die past in de groene omgeving.

Beperkt budget en beperkte ruimte

De gemeenteraad heeft voor deze aanpak €200.000,- beschikbaar gesteld. Dat is veel geld, maar niet voldoende voor een grote herinrichting. Niet elke oplossing is dus mogelijk. We zoeken daarom samen met u naar de beste oplossing binnen het beschikbare budget. Daarnaast is ook de ruimte beperkt door het omliggende groen en de vijf aansluitingen op het kruispunt. Laat dit u niet weerhouden om uw opmerkingen of suggesties met ons te delen.