Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek), een specifieke locatie (bouwtekeningen of milieugegevens) of ander algemeen onderzoek doen? Het gemeentelijk archief is een rijke bron van informatie.

Let op! Vanwege het coronavirus is het tijdelijk niet mogelijk om archiefstukken in te zien op het gemeentehuis in Joure. Wij sturen u de aangevraagde informatie daarom digitaal.

Digitale aanvraag archiefstukken

U kunt digitaal uw aanvraag doen. Het formulier is onderverdeeld in persoonsgegevens (voor stamboomonderzoek), locatiegegevens (bouwtekeningen en milieugegevens) en overige informatie (bijvoorbeeld historische gebeurtenissen).

Start uw aanvraag

Wanneer brengen we kosten in rekening?

  • Inzien van een dossier: Het opvragen en inkijken van een dossier is gratis. Wij leggen de stukken voor u klaar zodat u ze in kunt zien. In dit geval doet u zelf het onderzoek.
  • Onderzoek door de gemeente (bijv. genealogie): Voor het doen van onderzoek in het archief brengen we per kwartier € 10,50 in rekening. Het onderzoek wordt gestart zodra we contact met u hebben gehad over de kosten.
  • Document uit een dossier: Aan het maken van een afdruk/scan uit een dossier zijn kosten verbonden. De kosten voor de eerste 10 pagina’s zijn € 14,75. Voor elke pagina extra betaalt u € 0,40 per pagina.
  • Met behulp van een micro-fiche leesafdrukapparatuur betaalt u per pagina € 0,70.