Collegeleden

Het college van burgemeester en wethouders (ook wel het college van B en W of nog korter B en W genoemd) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college van De Fryske Marren bestaat uit de burgemeester, vijf wethouders en de gemeentesecretaris.

Wie is wie en doet wat?

De collegeleden stellen zich graag aan u voor. Daarnaast kunt u hier ook vinden welke nevenfuncties zij hebben en hoe de taken in het college zijn verdeeld, de zogenaamde portefeuilles. Wilt u contact opnemen met een collegelid? Dat kan natuurlijk. U kunt bellen via telefoonnummer 0513 - 239 525 of een bericht aan het college sturen.

Meer weten over het collegelid? Dan kunt u doorklikken op de naam.

 • Fred Veenstra

  Foto van Fred Veenstra

  Fred Veenstra is de eerste kroonbenoemde burgemeester van onze gemeente. Hij is voorzitter van het college en de gemeenteraad. Hij woont in Goingarijp.

 • Johannes van der Pal

  Foto van Johannes van der Pal

  Johannes van der Pal is wethouder namens de FNP. Hij is na wethouder Veltman de 2e locoburgemeester. Johannes van der Pal woont in Lemmer.

 • Janny Schouwerwou

  Janny Schouwerwou

  Janny Schouwerwou is wethouder namens het CDA. Zij is na wethouder Boerland de 4e locoburgemeester. Janny Schouwerwou woont in Nieuwebrug.

 • Ditta Cazemier

  afbeelding Ditta Cazemier

  Ditta Cazemier is gemeentesecretaris en algemeen directeur van de organisatie. Zij neemt wekelijks deel aan de collegevergaderingen.

 • Frans Veltman

  Foto van Frans Veltman

  Frans Veltman is wethouder namens het CDA. Hij is bij afwezigheid van de burgemeester de 1e vervanger (locoburgemeester). Frans Veltman woont in Oudega.

 • Jos Boerland

  Jos Boerland

  Jos Boerland is wethouder namens de VVD. Hij is na wethouder Van der Pal de 3e locoburgemeester. Jos Boerland woont in Joure.

 • Durk Durksz

  Foto van Durk Durksz

  Durk Durksz is wethouder namens de FNP. Hij is na wethouder Schouwerwou de 5e locoburgemeester. Durk Durksz woont in Vegelinsoord.