Collegeleden

Het college van burgemeester en wethouders (ook wel het college van b en w of nog korter b en w genoemd) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college van De Fryske Marren bestaat uit de burgemeester en vijf wethouders. Zij worden bijgestaan door de gemeentesecretaris.

Wie is wie en doet wat?

De collegeleden stellen zich graag aan u voor. Daarnaast kunt u hier ook vinden welke nevenfuncties zij hebben en hoe de taken in het college zijn verdeeld, de zogenaamde portefeuilles. Wilt u contact opnemen met een collegelid? Dat kan natuurlijk. U kunt bellen via telefoonnummer 0513 - 239 525 of een bericht aan het college sturen.

Meer weten over het collegelid? Dan kunt u doorklikken op de naam.

 • Fred Veenstra

  Afbeelding Fred Veenstra

  Fred Veenstra is de eerste kroonbenoemde burgemeester van onze gemeente. Hij is voorzitter van het college en de gemeenteraad. Hij woont in Goingarijp.

 • Jos Boerland

  Afbeelding Jos Boerland

  Jos Boerland is wethouder namens de VVD. Hij is na wethouder Veltman de 2e locoburgemeester. Jos Boerland woont in Joure.

 • Luciënne Boelsma

  afbeelding Luciene Boelsma

  Luciënne Boelsma is wethouder namens het CDA. Zij is na wethouder Groeneveld de 5e locoburgemeester en woont in Idskenhuizen.

 • Ditta Cazemier

  Ditta Cazemier is gemeentesecretaris en algemeen directeur van de organisatie. Zij neemt wekelijks deel aan de collegevergaderingen.

 • Frans Veltman

  Frans Veltman

  Frans Veltman is wethouder namens het CDA. Hij is bij afwezigheid van de burgemeester de 1e vervanger (locoburgemeester). Frans Veltman woont in Oudega.

 • Roel de Jong

  Afbeelding Roel de Jong

  Roel de Jong is wethouder namens de PvdA. Hij is na wethouder Boerland de 3e locoburgemeester.

 • Irona Groeneveld

  afbeelding Irona Groeneveld

  Irona Groeneveld is wethouder namens GroenLinks. Zij is na wethouder De Jong de 4e locoburgemeester.