Blauwe zones

De Fryske Marren heeft blauwe zones in Joure, Langweer en Lemmer. U herkent een blauwe zone aan het langwerpige bord met een blauw vlak met de letter P. De parkeerplaatsen zijn voorzien van een blauwe streep. Wilt u langer parkeren dan is toegestaan in de blauwe zone? Dan heeft u een ontheffing blauwe zone nodig.

Blauwe zones in Joure

Voor de blauwe zones op het parkeerterrein Kerkstraat en het parkeerterrein Mounekamp en gedeelte E.A. Borgerstraat Joure kunt u een ontheffing aanvragen. Dit geldt voor bedrijven en inwoners. Er wordt maximaal één ontheffing per (woon-)adres verleend, met uitzondering van de Kerkstraat. Voor alle overige blauwe zones in Joure geldt dat we geen ontheffingen verlenen.

Blauwe zones in Langweer

Voor de blauwe zones in de straten Efterom of Weversstreek in Langweer kunt u een ontheffing krijgen. Woont u aan één van deze straten? Dan kunt u maximaal één ontheffing per (woon-) adres aanvragen. Wij verlenen geen ontheffing aan bewoners met een parkeergelegenheid op eigen terrein.

Blauwe zones in Lemmer

Woont u op een woonadres direct gelegen aan een straat met parkeerplaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep? Dan heeft u recht op een ontheffing voor de blauwe zone. De volgende straten in Lemmer vallen binnen de blauwe zone: Achterom, Dubbelstraat, Emmakade, Gedempte Gracht, Kortestreek, Langestreek, Lijnbaan, Markt, Nieuwedijk, Oudesluis, Prinsessekade, Schans, Schulpen, Stationsplein en Vissersburen. Woont u aan een van deze straten? Dan kunt u voor maximaal drie van de genoemde straten een ontheffing aanvragen. Een ontheffing wordt niet verleend aan bewoners van de Langestreek die al een ontheffing hebben voor het parkeerverbod zoals dat geldt in de Tuinstraat en Pottebakkerssteeg. Er wordt maximaal één ontheffing per woonadres verleend. Bedrijven kunnen geen ontheffing aanvragen.

Ontheffing blauwe zone aanvragen/wijzigen

Lees in onze beleidsregels of u voor een ontheffing in aanmerking komt. Komt u in aanmerking? Dan vraagt u een ontheffing blauwe zone aan.

Kosten

Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag betaalt u € 30,20. Deze kosten noemen we leges. Hiervoor krijgt u een rekening thuis gestuurd. Ook bij het wijzigen van een kaart (bijvoorbeeld bij een ander of tweede kenteken) bent u deze kosten verschuldigd.