Hulp en hulpmiddelen

Vrijwillige vervoersdienst

De vrijwillige vervoersdienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een lichte beperking (niet rolstoel gebonden) die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, geen vervoersmogelijkheid hebben in de eigen omgeving (buren, kennissen en familie) en in principe niet verder willen reizen dan 25 kilometer vanaf het woonadres.

Wie verzorgt de vrijwillige vervoersdienst?

De vrijwillige vervoersdienst vraagt u aan bij de vervoersdienst in uw eigen regio. U belt met uw vervoersvraag en de vervoersdienst gaat op zoek naar een chauffeur bij u in de buurt. U reserveert minimaal een dag van te voren.

 RegioTelefoonnummerBereikbaarheid
Svs-vervoersdienstenRegio Joure0513 – 418 520Iedere werkdag van 9.00 tot 10.30 uur
Hulplijn vervoerRegio Balk0514 – 604 700Iedere werkdag van 9.30 tot 10.30 uur
VlamRegio Lemmer0514 – 562 000Iedere werkdag van 9.30 tot 11.00 uur

Wat kost het vervoer?

Vervoer in uw eigen dorp kost € 2 per rit (enkele reis). Voor overige ritten betaalt u € 0,25 per kilometer, met een minimum van € 2 per rit (enkele reis). Hier kunnen eventuele parkeerkosten bij komen.

Door gebruik te maken van de vrijwillige vervoersdienst kunt u sociale contacten met familie en vrienden onderhouden, deelnemen aan activiteiten zoals cursussen, sport en koffie-ontmoetingen, een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een (huis)arts, ziekenhuis, (fysio)therapeut, kapper, museum of bibliotheek.