Scoort u minder dan vier punten in onze vergunningscheck? Dan is uw evenement vergunningsvrij. Als het voor uw evenement noodzakelijk is vraagt u nog wel andere toestemmingen aan.

Op deze pagina leest u wat u kunt regelen en hoe u dat doet. Vraag de toestemmingen voor uw vergunning bij voorkeur 13 weken maar minimaal 8 weken voor het evenement aan.

Alcohol schenken buiten een horecabedrijf

Organiseert u een evenement (jubilea of receptie) buiten een horecabedrijf? Dan kan het schenken/verstrekken van zwakalcoholhoudende drank worden toegestaan. Aanvragen doet u met het formulier tijdelijke ontheffing Drank- en Horeca Model C. Aanvragen doet u minimaal acht weken voordat de activiteit plaatsvindt.

Inzet verkeersregelaars

Zet u verkeersregelaars in? Dan moeten zij de e-learning volgen via www.verkeersregelaarsexamen.nl

Kansspel

Organiseert u een kansspel, bijvoorbeeld een bingo of een loterij? Lees meer hierover op de pagina Wet op de kansspelen.

Overige faciliteiten en ontheffingen

Wilt u evenementenborden plaatsen? Lees in de beleidsregels publiciteitsborden aan welke voorwaarden de borden moeten voldoen. U mag de borden alleen plaatsen op aangewezen locaties. Aankondigingsborden op eigen terrein zijn niet toegestaan. Vraag het plaatsen van evenementenborden aan in het formulier faciliteiten. Met dit formulier kunt u onderstaande faciliteiten en ontheffingen aanvragen:

  • Gebruik dranghekken, containers of schragen
  • Gebruik gemeentegrond
  • Wegafsluitingen
  • Muziek of geluid
  • Feesttent/gebouw
  • Geluidswagen

Te downloaden: