Ondanks aangekondigde versoepelingen kan de jaarmarkt van de Jouster Merke net als vorig jaar helaas niet doorgaan. De persconferentie van vrijdag 13 augustus maakte duidelijk dat grote evenementen met meer dan 750 bezoekers tot en met 20 september niet zijn toegestaan. Hoewel de jaarmarkt van de Jouster Merke gepland is op 23 september, verwachten we niet dat we op die datum een Jouster Merke als vanouds kunnen organiseren.

Niet haalbaar

De Jouster Merke zou alleen plaatsvinden als de 1,5 meter maatregel losgelaten zou zijn. Hoewel het streven is dat op 20 september deze maatregel in het algemeen ingetrokken wordt, blijven er nog wel voorwaarden verbonden aan risicovolle evenementen. Er komen duizenden bezoekers op de jaarmarkt af en we kunnen hier geen ‘afgesloten terrein’ van maken met een beperkt aantal bezoekers, zoals dan zou moeten.

Marktkooplieden die zich hebben aangemeld voor deelname aan de Jouster Merke worden persoonlijk geïnformeerd over de afgelasting. Vanaf 23 september 2021 kunnen zij zich aanmelden voor de editie van 2022.

Kermis en koersen

Over het doorgaan van de overige activiteiten op en rond Jouster Merke - zoals de kermis, het muziekevenement op zaterdagavond en de Jouster Merkekoersen op maandag - is nog niet besloten. Hierover zijn we nog in gesprek met de organisaties en kijken we naar de mogelijkheden. De organisaties van de Jouster Merkeloop en de Agrarische Schouw hebben eerder al besloten dat deze evenementen ook dit seizoen niet doorgaan.