Gisteravond waren er diverse kleine, ingetogen herdenkingen in onze gemeente. Klein van opzet, maar waardevol en thuis te volgen via een livestream. De herdenkingstoespraak van burgemeester Fred Veenstra in Joure is terug te zien en luisteren via onderstaande link. Dat geldt ook voor de toespraak van wethouder Roel de Jong in Ouwsterhaule, wethouder Jos Boerland in Sintjohannesga en voor de andere herdenkingen met een livestream: Joure (www.herdenkennieuwestijl.nl), Oudemirdum (via Vereniging Oudemirdum bruist) Nijemirdum (www.gestreamd.nl/4mei, Ouwsterhaule (Stichting Vier Mei Ouwstertrijegea), Sintjohannesga-Rotsterhaule (dodenherdenking SintJut.frl)

We willen alle lokale herdenkingscomités bedanken voor hun inzet dit jaar, om op aangepaste wijze toch het samen herdenken mogelijk te maken.

Vandaag vieren we de vrijheid met het thema ’Na 75 jaar vrijheid’. De vlag mag de hele dag in top. In verband met de harde wind zal de vlag niet op alle torens te zien zijn, maar op de meeste plaatsen wel.

Iedereen een goede bevrijdingsdag toegewenst en zoveel mogelijk gezondheid.