Vergunningsvrije evenementen

minder dan vier puntenScoort u minder dan vier punten in onze vergunningscheck? Dan is uw evenement vergunningsvrij. Als het voor uw evenement noodzakelijk is vraagt u nog wel andere toestemmingen aan.

Op deze pagina leest u wat u kunt regelen en hoe u dat doet. Vraag de toestemmingen voor uw vergunning bij voorkeur 13 weken maar minimaal 8 weken voor het evenement aan.

Alcohol schenken buiten een horecabedrijf

Organiseert u een evenement (jubilea of receptie) buiten een horecabedrijf? Dan kan het schenken/verstrekken van zwakalcoholhoudende drank worden toegestaan. Aanvragen doet u met het formulier tijdelijke ontheffing Drank- en Horeca Model C. Aanvragen doet u minimaal acht weken voordat de activiteit plaatsvindt.  

Overige faciliteiten en ontheffingen

Gebruik dranghekken, containers of schragen

Heeft u dranghekken, containers of schragen nodig? Vraag deze aan in het formulier faciliteiten.

Gebruik gemeentegrond

Maakt u gebruik van gemeentegrond? Deze aanvraag doet u in ons formulier faciliteiten.

Inzet verkeersregelaars

Zet u verkeersregelaars in? Dan moeten zij de e-learning volgen via www.verkeersregelaarsexamen.nl.

Plaatsen evenementenborden

Wilt u evenementenborden plaatsen? Lees in de beleidsregels publiciteitsborden aan welke voorwaarden de borden moeten voldoen. U mag de borden alleen plaatsen op aangewezen locaties. Aankondigingsborden op eigen terrein zijn niet toegestaan. Vraag het plaatsen van evenementenborden aan in het formulier faciliteiten.

Wegafsluitingen

Wilt u een weg of straat afsluiten in verband met uw evenement? Vraag deze wegafsluiting aan in het formulier faciliteiten.

Muziek of geluid

Wilt u live- of mechanische muziek bij uw activiteit (zoals bijvoorbeeld een bruiloft)? Vraag dan een geluidsontheffing aan en geef dit door via het formulier faciliteiten.

Feesttent/gebouw

Organiseert u een evenement in een feesttent of gebouw? Geef dit aan ons door via het formulier faciliteiten.

Kansspel

Organiseert u een kansspel, bijvoorbeeld een bingo of een loterij? Lees meer hierover op de pagina Wet op de kansspelen.

Geluidswagen

Laat u een geluidswagen door De Fryske Marren rijden? Geef dit aan ons door in het formulier faciliteiten.