Geef dieven geen kans!

Naast goede sloten op de deur, kunt u meer doen om uzelf te beschermen tegen diefstal.

Uw laptop, telefoon, smartphone en tablet. Stuk voor stuk kostbare apparaten. U gaat er misschien niet vanuit dat ze worden gestolen, maar dieven zijn helaas altijd actief. Wekelijks wordt in Friesland meer dan dertig keer ingebroken (cijfers 2015). Dat kan ook u overkomen. Naast goede sloten op de deur, kunt u meer doen om uzelf te beschermen tegen diefstal.

U kunt het serienummer van uw kostbaarheden registreren. Het serienummer is de unieke code die u vaak aan de achterkant van uw apparaat vindt. Mocht er bij u worden ingebroken, helpt de lijst met geregistreerde goederen u bij de aangifte en u kunt ermee bij uw verzekering terecht. Als u serienummers registreert, is de kans groter dat de dief wordt gepakt en u uw spullen terug krijgt.

Laat zien wie de baas is! Registreer uw serienummer via de Stopheling-app. U leest er meer over op wiedebaasis.nl.

Tweedehands kopen? Check eerst het serienummer!

Door de serienummers van nieuwe kostbaarheden te registreren, beschermt u zich tegen diefstal. Maar hoe zit het met tweedehands goederen? Als u het serienummer controleert, weet u of het product bij de politie als gestolen staat geregistreerd. U checkt serienummers snel via stopheling.nl. Doen! Want als u gestolen spullen koopt, heet dat heling en dat is strafbaar.

Stopheling werkt!

De database van Stopheling bevat bijna 1 miljoen gestolen goederen. Stopheling werkt, blijkt wel uit de succesvoorbeelden. Een opkoper van tweedehands goederen in Heerenveen kreeg een fototoestel aangeboden, waarvan hij het serienummer op stopheling.nl controleerde. Toen bleek dat de camera gestolen was, alarmeerde hij meteen de politie. Die kon de aanbieder van de gestolen camera aanhouden. Het fototoestel was twee dagen eerder buitgemaakt tijdens een woninginbraak.