Horeca en slijterijen

Welke vergunningen heeft u als horecaondernemer nodig en hoe kunt u deze aanvragen? Welke overige regels gelden er voor horecabedrijven?

  • Commercieel horecabedrijf

    Alles over een drank- en horecavergunning voor horecabedrijven bijvoorbeeld: cafés, restaurants en andere commerciële bedrijven met een horecagedeelte.

  • Paracommercieel horecabedrijf

    Alles over een drank- en horecavergunning voor stichtingen en verenigingen, bijvoorbeeld dorpshuizen en kantines van (sport)verenigingen.

  • Slijterijen

    Alles over een drank- en horecavergunning voor slijterijen, met betrekking tot de verkoop van alcoholhoudende dranken. Voor gebruik ergens anders dan in de slijterij.

  • Incidentele festiviteiten

    Een horecabedrijf mag tien keer per jaar een festiviteit organiseren binnen de gebouwen van de inrichting.

  • Terrasvergunning

    Wilt u een terras plaatsen bij uw café, restaurant, sportkantine, dorpshuis of andere bedrijfsmatige/paracommerciele activiteit? Dan heeft u een terrasvergunning nodig.

  • Collectieve dagen horeca

    In de Algemene Plaatselijke Verordening De Fryske Marren heeft het college besloten jaarlijks acht collectieve dagen en maximaal tien incidentele dagen aan te wijzen voor de horeca.

  • Exploitatie nachthoreca

    Aanvraag vergunning voor het exploiteren van een nachthoreca/ontnuchteringszaak.