Onze trouwambtenaren

Bij uw huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u een voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar. Ze stellen zich graag aan u voor! 

 • Gerrie Bergsma-Wagenaar

  Gerrie Bergsma-Wagenaar

  Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Jullie, die het voornemen hebben om te gaan trouwen in onze prachtige gemeente. Zelf ben ik al bijna 50 jaar getrouwd en we hebben 2 kinderen. Een zoon en een dochter, allebei ook getrouwd (zelf gedaan)!

  Meer info
 • Lidwien Broenink

  Lidwien Broenink

  Mensen kijken er ietwat vreemd van op als ik vertel dat mijn hobby trouwen is… en toch is het waar! Mijn naam is Lidwien Broenink en sinds 5 jaar Babs. Ik trouw mensen en dat doe ik met enorm veel plezier!

  Meer info
 • Hanneke van der Burgt – van den Berg

  Trouwen! Trouwen doe je als het goed is maar één keer in je leven. Maar ook als je voor een tweede of misschien zelfs een derde keer trouwt wil je dat het JA-woord een onvergetelijk moment wordt.

  Meer info
 • Gerard Hemmes

  Gerard

  Ik werd in 2002 wethouder in Skarsterlân en mocht, alleen op speciaal verzoek, huwelijken sluiten. Met groot genoegen heb ik toen vrienden en kinderen van vrienden getrouwd. Mijn studie theaterwetenschap bleek daarvoor net zo nuttig als voor de politiek!

  Meer info
 • Dirk Hylkema

  Dirk

  Dirk Hylkema, geboren en getogen Fries en spreek het dus ook. Van 2002 tot 2010 was ik wethouder in de gemeente Skarsterlân en in die periode was ik naast het wethouderschap ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

  Meer info
 • Yde Wierda

  Yde

  Wat fijn, jullie gaan trouwen! Natuurlijk lijkt het mij prachtig om aan deze mooie dag bij te dragen. Als jullie daar ook voor gaan, ga je niet voor een standaard type trouwambtenaar. Ik ben in 2017 begonnen, dus sta nog helemaal fris in dit bijzondere ambt.

  Meer info
 • Babs voor één dag?

  Wilt u het huwelijk laten voltrekken door een bekende?
  Dan kunt u een babs voor één dag benoemen(hier zijn wel extra kosten aan verbonden). Het is alleen mogelijk als de aanvrager als babs al werkzaam is bij een andere gemeente en regelmatig huwelijken voltrekt. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

 • Esther van der Ploeg

  Esther

  De trouwceremonie is het persoonlijkste moment van je bruiloft. Belangrijk is dat het ook een écht onvergetelijke moment wordt!  Het is voor mij enorm bijzonder dat ik hier een bijdrage aan mag leveren. Een moment waar jullie nu naar uitkijken maar later met warme gevoelens aan terugdenken.

  Meer info
 • Jildou Popma

  Jildou

  Ik ben Jildou Popma en ik ben redacteur bij een uitgeverij. Daarnaast schrijf ik als freelancer voor een krant, tijdschriften en andere opdrachtgevers. Verder beeldhouw ik en lees ik veel. In het voorgesprek dat ik met jullie voer, zal ik de gebruikelijke vragen stellen, die te maken hebben met werk, hobby en jullie als stel.

  Meer info
 • Neri Reijenga - Slump

  Neri

  Ik ben Neri Reijenga, en ik ben sinds februari 1987 BABS bij de voormalige gemeente Lemsterland. Mijn eerste trouwerij, die ik me nog als de dag van gisteren kan herinneren, was op 15 mei 1987. Helaas is dat stel niet meer bij elkaar, dus geen garantie.

  Meer info
 • Liesbeth Weinans

  Liesbeth

  Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Nu zoeken jullie nog een trouwambtenaar. Met veel plezier ben ik degene die jullie met elkaar verbindt. Ik ben inmiddels een ervaren Babs (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijk Stand).

  Meer info
 • Jelle Wesselius

  Jelle

  Voor degenen die de trouwambtenaren niet persoonlijk kennen is dit de plaats om meer over hen aan de weet te komen. Maar hoe mooi het verhaaltje ook is, iedereen zal begrijpen dat een persoonlijke kennismaking meer en betere informatie zal opleveren en op basis daarvan jullie gemakkelijker een bepaalde voorkeur voor een trouwambtenaar kunnen uitspreken.

  Meer info
 • Erna van der Meulen - Sikkes

  Erna

  Een bijzonder moment in jullie leven.. jullie gaan trouwen! Het korte woordje "ja" is zo gezegd, maar het heeft wel hele bijzondere gevolgen. Reden genoeg om er een mooi feest van te maken!

  Meer info
 • Yme Nota

  Yme

  Jullie hebben de keuze gemaakt om te gaan trouwen. Gefeliciteerd. Graag stel ik me aan jullie voor als trouwambtenaar van de gemeente De Fryske Marren. Mijn naam is Yme Nota en ik ben geboren en getogen in Friesland.

  Meer info