Foke van der Wal - Stellingwerff

Foke

In 1999 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) en heb dus in de afgelopen jaren al veel bruidsparen elkaar trouw horen beloven, m.a.w. huwelijken gesloten.

Bij voorkeur spreek ik over een huwelijkssluiting in plaats van over een huwelijksvoltrekking. Van een vonnis zeg je dat het wordt voltrokken, maar elkaar trouw beloven is toch geen vonnis? Eigenlijk heb ik hetzelfde bij partnerschapsregistratie. De woorden registratie en registreren gebruik ik liever niet wanneer ik wordt gevraagd om hiervoor mijn medewerking te verlenen. Ik spreek daarom liever over het bezegelen van een partnerschap. Klinkt vriendelijker en minder zakelijk. Gegevens van persoonlijke aard vertrouw ik niet aan deze site toe, mijzelf op zo’n manier voorstellen en aanprijzen past beslist niet bij mij. Een oud spreekwoord zegt: “Een goede verstaander heeft aan een half woord genoeg”. Dus misschien hebben jullie bij het lezen van bovenstaand schrijven al een beetje een indruk gekregen van mijn persoon.

Meer weten? Een persoonlijk gesprek is toch veel leuker? Natuurlijk hoor ik dan in de eerste plaats graag jullie eigen verhaal, want dat is van belang en het fundament voor een persoonlijke trouwspeech. Hebben jullie specifieke wensen voor het officiële gedeelte van “jullie (trouw)-dag”? Er is veel mogelijk en in goed overleg lukt dat vast. Voor een gesprek kom ik vanzelfsprekend graag naar jullie toe, maar jullie zijn ook welkom bij mij thuis. Kortom aan het welslagen van “jullie dag” draag ik graag een steentje bij.