Subsidies

Wilt u subsidie aanvragen?

Op deze pagina leest u meer over wat voor soorten subsidies er zijn. Wilt u weten voor welke activiteiten de gemeente subsidie verstrekt? Kijk dan op de pagina subsidievoorwaarden en beleid. Heeft u vragen over subsidies? Kijk op de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Vraag uw subsidie op tijd aan

Wanneer u de subsidie aanvraagt, hangt af van de soort subsidie. Aanvragen die we te laat ontvangen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. In sommige gevallen is de inzenddatum anders. Afwijkingen staan op de specifieke pagina vermeld. Meer informatie hierover vindt u onder subsidievoorwaarden en beleid.

Kunt u subsidie aanvragen?

Diverse subsidies zijn de afgelopen jaren stopgezet door bezuinigingen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een jaarlijkse subsidie? Doe dan de korte subsidiecheck. Het aanvragen van een jaarlijkse subsidie kan vanaf 1 juli 2017 tot 1 oktober 2017. 

Doe eerst de subsidiecheck

Soorten subsidie

  • Eenmalige subsidies

    Eenmalige subsidie is bedoeld voor een eenmalige, kortdurende, opstartende activiteit. Ook als een kortdurende activiteit ieder jaar terugkeert, spreken we van eenmalige subsidie. Wij hebben eenmalige subsidiemogelijkheden voor culturele activiteiten, gezond opgroeien, sport en bewegen, inwonersinitiatieven en Leeuwarden-Fryslân 2018.

  • Jaarlijkse subsidies

    Jaarlijkse subsidie is bedoeld voor activiteiten die (nagenoeg) een heel jaar duren. Aanvragen van jaarlijkse subsidie voor 2018 kan van 1 juli 2017 tot 1 oktober 2017. Wij hebben jaarlijkse subsidiemogelijkheden voor onder andere maatschappelijke ondersteuning en grote instellingen op het gebied van cultuur, sport en welzijn.

  • Veelgestelde vragen over subsidies

    We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.