Subsidies

Wilt u subsidie aanvragen?

Op deze pagina leest u meer over wat voor soorten subsidies er zijn. Wilt u weten voor welke activiteiten de gemeente subsidie verstrekt? Kijk dan op de pagina subsidievoorwaarden en beleid. Heeft u vragen over subsidies, dan kunt u kijken op de pagina met veel gestelde vragen of neem contact op met het subsidiebureau. 

Vraag uw subsidie op tijd aan

Wanneer u de subsidie aanvraagt, hangt af van de soort subsidie. Aanvragen die we te laat ontvangen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. In sommige gevallen is de inzenddatum anders. Afwijkingen staan op de specifieke pagina vermeld. Meer informatie hierover vindt u onder subsidievoorwaarden en beleid.

Soorten subsidie

  • Eenmalige subsidies

    Eenmalige subsidie is bedoeld voor een eenmalige, kortdurende, opstartende activiteit. Ook als een kortdurende activiteit ieder jaar terugkeert, spreken we van eenmalige subsidie. Wij hebben eenmalige subsidiemogelijkheden voor culturele activiteiten, sport en bewegen en inwonersinitiatieven.

  • Jaarlijkse subsidies

    Jaarlijkse subsidie is bedoeld voor activiteiten die (nagenoeg) een heel jaar duren. Aanvragen van jaarlijkse subsidie voor 2018 kan van 1 juli 2017 tot 1 oktober 2017. Wij hebben jaarlijkse subsidiemogelijkheden voor onder andere programmatische culturele activiteiten, maatschappelijke ondersteuning en grote instellingen op het gebied van cultuur, sport en welzijn.