Subsidies

Wilt u subsidie aanvragen?

Op deze pagina leest u meer over wat voor soorten subsidies er zijn. Wilt u weten voor welke activiteiten de gemeente subsidie verstrekt? Kijk dan op de pagina subsidievoorwaarden en beleid. Heeft u vragen over subsidies? Kijk op de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Vraag uw subsidie op tijd aan

Wanneer u de subsidie aanvraagt, hangt af van de soort subsidie. Aanvragen die we te laat ontvangen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. In sommige gevallen is de inzenddatum anders. Afwijkingen staan op de specifieke pagina vermeld. Meer informatie hierover vindt u onder subsidievoorwaarden en beleid.

Soorten subsidie

 • Eenmalige subsidies

  Eenmalige subsidie is bedoeld voor een eenmalige, kortdurende, opstartende activiteit. Ook als een kortdurende activiteit ieder jaar terugkeert, spreken we van eenmalige subsidie. Wij hebben eenmalige subsidiemogelijkheden voor culturele activiteiten, gezond opgroeien, sport en bewegen en Leeuwarden-Fryslân 2018.

 • Jaarlijkse subsidies

  Jaarlijkse subsidie wordt verstrekt voor een kalenderjaar, voor activiteiten die een heel jaar plaatsvinden. Aanvragen voor 2019 kon tot en met 30 september 2018. Vanaf 1 juli 2019 kunt u de jaarlijkse subsidie voor 2020 aanvragen.

 • Rijkssubsidie

  Met ingang van 1 januari 2019 zijn er nieuwe rijkssubsidiemogelijkheden voor sportaccommodaties en sportmaterialen.

 • Veelgestelde vragen subsidies

  We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.