Subsidies

Wilt u subsidie aanvragen?

Op deze pagina leest u meer over wat voor soorten subsidies er zijn. Wilt u weten voor welke activiteiten de gemeente subsidie verstrekt? Kijk dan op de pagina subsidievoorwaarden en beleid. Heeft u vragen over subsidies? Kijk op de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Vraag uw subsidie op tijd aan

Wanneer u de subsidie aanvraagt, hangt af van de soort subsidie. Aanvragen die we te laat ontvangen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. In sommige gevallen is de inzenddatum anders. Afwijkingen staan op de specifieke pagina vermeld. Meer informatie hierover vindt u onder subsidievoorwaarden en beleid.

Soorten subsidie

 • Jaarlijkse subsidies

  Jaarlijkse subsidie wordt verstrekt voor een kalenderjaar, voor activiteiten die een heel jaar plaatsvinden. Vanaf 1 juli 2018 tot 1 oktober 2018 kunt u de jaarlijkse subsidie voor 2019 aanvragen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een jaarlijkse subsidie?

  Doe de subsidiecheck

 • Eenmalige subsidies

  Eenmalige subsidie is bedoeld voor een eenmalige, kortdurende, opstartende activiteit. Ook als een kortdurende activiteit ieder jaar terugkeert, spreken we van eenmalige subsidie. Wij hebben eenmalige subsidiemogelijkheden voor culturele activiteiten, gezond opgroeien, sport en bewegen, inwonersinitiatieven en Leeuwarden-Fryslân 2018.

 • Veelgestelde vragen subsidies

  We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.