Subsidie energieadviesgesprekken

Bent u een particuliere woningbezitter en wilt u graag een energieadviesgesprek aanvragen? Wij hebben subsidiemogelijkheden.

  • Subsidie basisenergiegesprek // door Tûk Wenjen

    EnergieneutraalOmdat iedere woning verschillend is en iedere bewoner andere ideeën heeft over welke maatregelen nodig zijn om zijn/haar woning te verduurzamen, bieden we (basis) energieadvies op maat. Dit is een basisadvies waaruit blijkt welke maatregelen u kunt nemen aan uw woning, wat de kosten zijn en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. De energieadviezen worden door verschillende adviespartijen verstrekt waarmee we een samenwerkingsverband hebben en waar u zelf een keuze uit kunt maken. Het basisadvies heeft een totaalwaarde van € 300,-. U kunt voor een bedrag van € 265,- subsidie ontvangen van gemeente De Fryske Marren. Hierdoor hoeft u zelf nog maar een kleine bijdrage te betalen van € 35,00. De voorwaarden en de subsidieaanvraag regelt via www.tukwenjen.nl.

  • Subsidie gasloos en energieneutraal adviesgesprek // door Tûk Wenjen

    gasloosHet gasloos en energieneutraal adviesgesprek (‘Nota-0’) biedt u als woningbezitter inzicht in de maatregelen en kosten om uw huis energieneutraal en gasloos te maken. Bij een energieneutrale woning is de energie die gebruikt wordt in balans met de energie die zelf opgewekt wordt. In een energieneutraal huis woont u duurzaam, doordat u zelf de energie opwekt die u nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water en apparaten. Op dit advies kunt u € 265,00 gemeentelijke subsidie ontvangen. Ook wanneer u al subsidie op het basis energieadvies heeft ontvangen. Lees meer hierover op www.tukwenjen.nl.