Vrijwilligers

Nederland kent ongeveer 5,6 miljoen vrijwilligers. Ook in gemeente De Fryske Marren zijn veel vrijwilligers actief, iets waar de gemeente veel waarde aan hecht.

 • Gemeentelijke erepenning

  De Fryske Marren heeft sinds 2017 een gemeentelijke erepenning ingesteld. Deze erepenning kan als onderscheiding worden toegekend aan personen en stichtingen, verenigingen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

 • Koninklijke onderscheiding

  Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met de gemeente waarin de kandidaat woont. Daar kan in grote lijnen worden aangegeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een koninklijke onderscheiding. Ook wordt er precies uitgelegd wat u kunt doen.

 • Vrijwilligersverzekering

  De gemeente heeft een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallen verzekering afgesloten voor vrijwilligers. Een ongeluk of schade zit immers in een klein hoekje en niet alle vrijwilligersorganisaties zijn daar genoeg voor verzekerd.

 • Vrijwilligerswerk

  VIP! De Fryske Marren is onderdeel van Sociaal Werk De Kear en staat voor Vrijwilligers Informatie Punt. VIP! De Fryske Marren geeft informatie, advies en ondersteuning aan mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen en organisaties die vrijwilligers zoeken.