Werk

Bent u uw baan kwijtgeraakt? Wilt u meer weten over wat u kunt doen om een (nieuwe) baan te vinden? Op deze pagina leest u meer over waar u terecht kunt.

Op zoek naar een nieuwe baan

U kunt vacatures zoeken in de vacaturebank van werk.nl. Hier vindt u een groot aantal landelijke vacatures. U kunt zoeken op provincie (bijvoorbeeld 'Friesland') en op trefwoord (bijvoorbeeld 'horeca’, 'detailhandel' of 'logistiek'). Op deze website staat praktische informatie over solliciteren, tips om uw kansen op een baan te vergroten, scholing en cursussen, beroepskeuze, arbeidsrecht, ontslag en ziekteverzuim. Wilt u meer weten over wat u kunt doen om een baan te vinden? Kijk dan op de website van werk.nl.

WW-uitkering aanvragen

Om (een deel van) uw inkomen te behouden, kunt u een WW-uitkering aanvragen bij het UWV op werk.nl. Inschrijven kan digitaal via de website met uw DigiD.

Vraag een WW-uitkering aan

Bijstandsuitkering aanvragen

Is uw inkomen te laag om zelf uw levensonderhoud te betalen en heeft u geen recht op een WW-uitkering? Dan kunt u in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Zodra u een bijstandsuitkering heeft aangevraagd, wordt u doorgeleid naar het re-integratietraject Pastiel. Soms is een re-integratietraject een stap te ver, omdat u bijvoorbeeld (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent. Dan verwijst Pastiel u door naar het sociaal wijkteam van de gemeente. U kijkt dan samen met het sociaal wijkteam welke hulp en/of ondersteuning u nodig heeft om mee te kunnen doen in de samenleving.