Actuele informatie coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus in gemeente De Fryske Marren. Wilt u meer weten over het coronavirus?

  • Op de website van GGD Fryslân en de website van de Rijksoverheid leest u meer over het virus.
  • Ook kunt u op de website van het RIVM terecht voor informatie, veelgestelde vragen en het laatste nieuws over het virus.
  • De Rijksoverheid heeft speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking de website Corona.steffi.nl gemaakt. Hier wordt moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uitgelegd.
  • Bel met het landelijke informatienummer voor vragen over het coronavirus: 0800 - 1351.
  • Voor vragen over uw eigen gezondheid: neem contact op met de huisarts of met GGD Fryslân op 088 - 229 93 33 (elke werkdag bereikbaar van 9.00-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur).


Openingstijden gemeentehuis en servicepunten

Het gemeentehuis in Joure en de servicepunten in Balk en Lemmer zijn geopend volgens de reguliere openingstijden. Wij vragen u om alleen naar het gemeentehuis te komen als dat echt noodzakelijk is. Blijf in elk geval thuis als u de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Draag een mondkapje in publieke ruimtes

Draag een mondkapje als u naar het gemeentehuis of één van de servicepunten komt. Dit geldt ook voor de publieke binnenruimtes van de sporthallen, gymzalen en dorpshuizen in onze gemeente.