Afvalinzameling en milieuterreinen

Afvalinzameling

De afvalinzameling gaat gewoon door: uw containers worden volgens de normale planning geleegd (zie de afvalkalender). Dit geldt ook voor de oud papierroutes van de gemeente (container met blauwe deksel).

Papierinzameling door verenigingen en stichtingen

Scholen en vereniging kunnen hun routes ook weer oppakken, als ze dat willen. Een aantal scholen en verenigingen blijft eerst nog doorgaan op de tijdelijke manier, dus let vooral op de eigen informatievoorziening vanuit de school/vereniging zelf over de startdatum om de routes weer te gaan rijden.

Openingstijden milieuterreinen

De milieuterreinen in Joure en Lemmer zijn tijdelijk vanaf 10.00 uur open (de sluitingstijd blijft 16.00 uur). We merken dat het druk is op de milieuterreinen. Daarom zijn de openingstijden verruimd, zodat we de veiligheid van inwoners en medewerkers beter kunnen waarborgen. Daarnaast blijft ons verzoek: kan uw bezoek wachten? Kom dan op een ander moment.

Vanwege het coronavirus zijn er extra maatregelen genomen:

  • we laten op de milieustraat per keer maximaal 5 auto’s toe in Joure en Lemmer en maximaal 3 auto’s in Balk (max. 2 personen per auto), waarbij kinderen verplicht in de auto blijven;
  • we vragen u om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden (van bezoekers en medewerkers van de milieustraat);
  • door thuis alvast zoveel mogelijk afval te scheiden kunnen we de doorstroming op de milieustraat bevorderen.

Hierbij volgen we de richtlijnen van het RIVM.