Bestemmingsplan Joure - Sportief Knooppunt (11-04-2013)

Het plangebied ligt tussen de Zuiderveldstraat en de Sewei. Het wordt begrenst door de huidige sportvoorzieningen aan de westzijde en de woningen aan het Zuiderveldplantsoen aan de oostzijde. De begrenzing van het plangebied is afgestemd op die van het omliggende bestemmingsplan Joure-Zuid.

Laatste wijziging

juni 2013

Status

Vastgesteld

Wijzigingen

Aan de zuidkant van Joure, aan de Zuiderveldstraat, is een aantal sportvoorzieningen gelegen.  Een daarvan is het zwembad ‘de Stiennen Flier’. De gemeente Skarsterlân heeft het plan opgevat om de locatie te ontwikkelen tot een ‘Sportief Knooppunt’. In het kader daarvan worden de zwemmogelijkheden gewijzigd. De bestaande buitenbaden verdwijnen. Het zwembad wordt uitgebreid met een glijbaan, wildwaterbaan en klein buitenbad. Daarnaast worden een sporthal en centrale entree gerealiseerd. De toegang tot het ‘Sportief Knooppunt’ wordt verplaatst van de Zuiderveldstraat naar de Sewei. De parkeerplaats, die vanaf de Sewei bereikbaar is, biedt ruimte voor bezoekers van alle aangrenzende sportvoorzieningen.

Om de genoemde ontwikkelingen planologisch mogelijk te maken, moet een nieuw bestemmingsplan voor de gronden worden vastgesteld.

Inzien

U kunt het geactualiseerde bestemmingsplan Joure - Sportief Knooppunt inzien op ruimtelijkeplannen.nl.

Te downloaden: