Gemeentewerf Zuid in Lemmer

Grondwerk gestart

De locatie voor de gemeentewerf Zuid is industrieterrein de Lemsterhoek in Lemmer. Het grondwerk is in juni 2017 gestart en duurt ongeveer 4 weken. Het gaat in totaal om 15.450 m2. Aannemer voor het grondwerk is De Waard uit Zeewolde. Het grondwerk combineren we met het grondwerk voor het nieuwe milieuterrein, dat ten zuiden van de werf wordt ontwikkeld.

Lokale aanbesteding

Jorritsma Bouw uit Bolsward gaat als hoofdaannemer de nieuwe gemeentewerf bouwen. Bij de aanbestedingsprocedure is ingestoken op uitvoering door een Fries MKB-bedrijf. Ook duurzaamheid, kwaliteit, prijs en snelheid van bouwen, waren criteria die we belangrijk vonden voor de aanbesteding.

Agrarisch beeld en groenstrook 

Het ontwerp voor de werf is gemaakt door TWA Architecten uit Burdaard. Kenmerkend is het landelijke ontwerp en de plaats van de gebouwen op het terrein. Samen doet dit denken aan een boerderij omzoomd door struiken en boomsingels. Dit past bij de agrarische omgeving.

Buitendienst

De nieuwe gemeentewerf vervangt de huidige werven in Lemmer (Pasveer) en Balk (Eigen Haard). Daarnaast blijft er een werf in Joure. Vanuit Lemmer komen zo’n vijftig medewerkers van de buitendienst te werken. Het hoofdgebouw krijgt twee verdiepingen en wordt iets meer dan elf meter hoog, de overkappingen op het terrein zijn wat lager. In het hoofdgebouw komen de personeelsruimten, kantoren, werkplaatsen, wasplaats en stalling van de diverse voertuigen. De overkappingen bieden plaats aan materieel, pekelwatertank en strooizout.

Planning

Jorritsma is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het uittekenen van constructies en het bestellen van materialen. De eerste paal zal meteen na de bouwvak worden geslagen. Volgens planning moet de bouw van de werf eind februari 2018 klaar zijn.

Meer informatie

De komende tijd houden wij u op deze pagina op de hoogte van de plannen en de bouw de nieuwe gemeentewerf in Lemmer. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Auke Tenhage via telefoonnummer 14 05 14 of info@defryskemarren.nl.

Archief