Havenkwartier Balk

In Balk, vlakbij het centrum, ontstaat langs de Luts het havenkwartier. Een terrein met een passantenhaven (in 2017 gerealiseerd) en een commerciële ontwikkeling.

Wat is het Havenkwartier?

Op het voormalige terrein van Harcos en het Sweiland zet de gemeente in op de ontwikkeling van een Havenkwartier. Het plan is het realiseren van een passantenhaven met faciliteiten en een commerciële ontwikkeling. In het commerciële deel is ruimte voor bijvoorbeeld hotel, horeca, recreatieve appartementen of een bed & breakfast. Het plan was om beide delen door één marktpartij te laten ontwikkelen. Dit bleek niet haalbaar te zijn. In 2016 is daarom besloten om deze twee delen los van elkaar te gaan ontwikkelen.

Commercieel deel

Heeft u belangstelling om het commerciële deel in te vullen? Dan kunt u tot 5 juni een bod doen op de grond. Meer informatie over deze verkoop bij inschrijving kunt u onderaan de pagina vinden.

Passantenhaven met 40 ligplaatsen

De haven is in 2017 gerealiseerd en wordt in 2018 afgerond. Naast de aanlegplaatsen worden er ook sanitaire voorzieningen aangelegd. Hoe dit gebouw er uit komt te zien staan nog niet vast.

Zie ook: