Leeuwarden-Fryslân 2018

Banner programmapresentatie 3 oktober 2017

Het jaar 2018 staat in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018 (in het kader van Culturele Hoofdstad 2018). Dit project strekt zich uit over de hele provincie Friesland. Niet alleen Leeuwarden, maar de cultuur van onze hele provincie staat volgend jaar internationaal in de schijnwerpers. Op deze pagina informeren we u over LF2018. Daarnaast zijn we op zoek naar verenigingen, organisaties of mensen met ideeën voor projecten in het kader van LF2018.

Leeuwarden-Fryslân (LF2018) biedt kansen

Het sleutelwoord van LF2018 is ‘Mienskip’. De Fryske Marren is bij uitstek een gemeenschap waar veel samen wordt opgepakt. Alleen al de vele evenementen en verenigingen laten dat zien. We willen dit bijzondere karakter graag tonen en LF2018 is daarvoor een unieke kans. Deze kans willen we graag samen benutten. Daarom roepen we onze mienskip (waaronder inwoners, verenigingen, ondernemers, (culturele) instellingen, organisaties en scholen) op om hieraan deel te nemen.

Zichtbaarheid LF2018 binnen De Fryske Marren

Alle gemeenten schenken op hun eigen manier aandacht aan dit evenement. De Fryske Marren ondersteunt LF2018. Daarom dragen wij bij aan de promotionele activiteiten voor dit evenement. Hiermee geven we een extra impuls aan de bekendheid van LF2018 binnen De Fryske Marren en werken we als gemeente samen aan de zichtbaarheid van LF2018 in de gehele provincie.

Projecten LF2018

Het programma van LF2018, dat bestaat uit ruim veertig projecten en honderden mienskipsinitiatieven, is volop in ontwikkeling. Het hoofdprogramma van LF2018 is inmiddels bekend. Meer hierover vindt u op de pagina 'Programma Leeuwarden-Fryslân 2018' van Leeuwarden-Fryslân 2018. Een overzicht van een aantal mienskipsinitiatieven in De Fryske Marren vindt u op de pagina 'Mienskipsinitiatieven De Fryske Marren".

 • Subsidieregeling LF2018

  Er is een subsidieregeling opgesteld. Op die manier proberen we het voor iedereen mogelijk te maken om mee te kunnen doen met LF2018.

 • Infopunten LF2018

  Op 4 oktober 2017 werd officieel het eerste infopunt LF2018 van De Fryske Marren geopend in Joure. Een informatiepunt is bedoeld om inwoners, bedrijven en bezoekers (waaronder toeristen) in contact te brengen met regio-ambassadeurs.

 • Kaders LF2018

  Om te beoordelen of een initiatief of project passend is binnen de doelstellingen, zijn er kaders opgesteld. Deze kaders dienen als toetsingscriteria, waaraan aanvragen voor projecten en activiteiten worden getoetst.

 • Meld uw project aan!

  Heeft u een project of initiatief die passend is binnen de doelstellingen van Leeuwarden-Fryslân 2018? Meld uw project dan aan.

 • Mienskipsinitiatieven De Fryske Marren

  Op deze pagina vindt u een overzicht van enkele mienskipsinitiatieven in De Fryske Marren die in ieder geval in 2018 plaatsvinden.

 • 11Fountains

  Een onderdeel van LF2018 is het 11Fountains project. In de stad Sloten wordt een fontein ontworpen door het kunstenaarsechtpaar Orta.

 • Het Slaapfestival – Kennismaken onder de sterrenhemel

  Een belangrijke doelstelling van LF2018 is het verbinden van gemeenschappen. Vanuit die gedachte willen we helpen om te bouwen aan het verbinden van de gemeenschap van het azc met die van de inwoners van onze gemeente, met in het bijzonder de inwoners van Balk.
  Vanuit die gedachte is ‘Het Slaapfestival’ ontstaan.

 • Informatie, vragen en opmerkingen

  Heeft u (algemene)vragen, opmerkingen en/of ideeën over LF2018?

 • Nieuws

  Al het nieuws rondom LF2018 vindt u op www.2018.nl.

Archief