Aanbrengen nieuwe slijtlagen op wegdek (11-06-2018)

Dit item is verlopen op 30-06-2018.

Vanaf maandag 11 tot en met woensdag 29 juni brengen we op verschillende wegen in de gemeente een nieuwe slijtlaag aan, om de wegen veilig te houden. Ook een aantal fietspaden krijgt een nieuwe slijtlaag. De afgelopen tijd is geïnspecteerd op welke plekken reparatie nodig is en maandag starten we met het aanbrengen ervan, als het weer het toe laat. De wegen blijven gewoon toegankelijk, maar we vragen inwoners om rekening te houden met enige overlast door werkzaamheden.

Binnen en buiten de bebouwde kom

Een nieuwe slijtlaag zorgt ervoor dag een weg of pad veilig blijft en weer een paar jaar mee kan. Wordt de slijtage te erg, dan krijgt zo’n locatie nieuw asfalt. Het gaat nu om reparaties van wegen zowel binnen de bebouwde kom als buiten de bebouwde kom:  deels in Joure en Balk en daarnaast in enkele buitendorpen in de regio Lemmer. We kunnen de werkzaamheden alleen bij droog weer uitvoeren.

Houd rekening met opspattend split

We voeren de reparaties uit met bitumen en steenslag. Dit brengen we aan met een machine, waardoor enige  overlast of vertraging kan ontstaan. Wel blijven de wegen gewoon open. We waarschuwen de weggebruikers voor ‘slipgevaar’ en ‘opspattend split’ met borden langs de weg.