Denk mee over afvalinzameling! (18-09-2020)

Dit item is verlopen op 27-09-2020.
vuiliswagen

Afvalinzameling en afvalscheiding: onderwerpen waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Samen met u willen we de hoeveelheid afval in onze gemeente naar beneden brengen. We doen al veel goed, maar het kan beter! We zien dat er nog te veel grondstoffen terecht komen in de grijze restcontainer, terwijl die ook hergebruikt kunnen worden. We kunnen meer ruimte overhouden in de grijze container en daarmee geld en het milieu sparen. Daarover gaan we graag met u in gesprek op 22 of  30 september en op 1 oktober.

In gesprek over afval

In het voorjaar is een inwonerspeiling gedaan over het afval/grondstofbeleid in onze gemeente. Denk hierbij aan onderwerpen zoals afvalscheiding, kosten, zwerfafval, soorten afval, hergebruik, inrichting milieuterreinen en frequentie van afvalinzameling. De resultaten van dit onderzoek bespreken we tijdens de bijeenkomst. Ook gaan we met u in gesprek over wat er nodig is om beter afval te scheiden, zowel vanuit de gemeente als vanuit de inwoners, zodat er meer ruimte over blijft in de grijze container.

Oplossingsrichting

Ligt de oplossing bijvoorbeeld bij ‘betalen per kg’, bij het minder vaak rijden van de afvalroute of bij betere voorlichting en meer faciliteren op de milieuterreinen. Wij zijn benieuwd naar uw mening en ideeën. De resultaten van de inwonerspeiling en de gesprekken zijn input voor het nieuwe afvalbeleidsplan van onze gemeente.

Zit er nog ruimte in onze grijze container?  

Na de opening door wethouder Irona Groeneveld en het centrale begin met de terugkoppeling van het onderzoek, gaan we met elkaar in gesprek over de vraag: zit er nog ruimte in onze grijze container?

  1. Hoe ziet u dit als inwoners?
  2. En hoe bereiken we dit met elkaar?

We zien u graag op één van de bijeenkomsten

Met de aanmeldknop onderaan dit bericht kunt u zich aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten:

  • Dinsdagavond 22 september van 19.30 - 21.45 uur uur in Oudemirdum, MFC It Klif.
  • Woensdagmiddag 30 september van 15.30 - 17.45 uur in Joure, Zalencentrum ’t Haske.
  • Donderdagavond 1 oktober van 19.30 - 21.45 uur in Lemmer, De Hege Fonnen.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat de bijeenkomst ‘coronaproof’ is, zodat u hier verantwoord naar toe kunt.

Ik meld mij aan