Goede plannen horeca zorgen voor mooie openingsdag (02-06-2020)

Dit item is verlopen op 21-06-2020.

Op Pinkstermaandag mocht de horeca vanaf 12.00 uur weer open. Er is hard gewerkt aan de voorbereidingen en aanpassingen in verband met de coronamaatregelen. Hier spreken we graag onze waardering voor uit. We ontvingen veel positieve ideeën vanuit de horeca en samen met winkeliers en gemeente is gekeken naar oplossingen - vooral voor meer terrasruimte - om op verantwoorde wijze weer open te kunnen gaan.

In een aantal dorpen is gekeken naar gezamenlijke initiatieven, zoals de ondernemers in Joure waar de Midstraat nu dagelijks vanaf 12.00 uur autovrij is. Zo is er meer ruimte voor terrassen en blijft het middenpad beschikbaar voor fietsers en wandelaars. In Balk is langs de Luts meer ruimte gecreëerd op een aantal parkeerplaatsen. Ook in Langweer is een gezamenlijk plan in voorbereiding op de Stevenshoek, omdat er op de Buorren niet voldoende ruimte is voor grotere terrassen.

We blijven in gesprek

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het toepassen van de richtlijnen binnen hun bedrijf, de gemeente denkt mee over aanpassingen in de openbare ruimte en veiligheid. Natuurlijk is hierbij de medewerking van de gasten nodig; samen zijn we verantwoordelijk voor de 1,5 meter maatregel, zodat we de komende tijd allemaal weer wat meer ruimte krijgen en dit ook kunnen behouden. Dit is nieuw voor ons allen. We blijven als gemeente dan ook in gesprek met de ondernemers, om ervaringen te delen, inzichten op te doen en oplossingen te blijven zoeken.

Aanvullende informatie:

foto: Douwe Bijlsma