Informatieavond dementievriendelijke gemeente (22-09-2020)

Dit item is verlopen op 07-10-2020.
Vrouw in rolstoel - Foto van Steven HWG op Unsplash

Op dinsdag 27 oktober organiseert gemeente De Fryske Marren, in samenwerking met Zorggroep Hof en Hiem, Zorggroep Sint Maarten, Zorgorganisatie Patyna en Sociaal Werk De Kear, een informatieavond over dementie in Joure. Het aantal mensen met dementie neemt ook in onze gemeente de komende jaren toe. Dit betekent dat er meer mantelzorgers komen en dat inwoners en organisaties in de dagelijkse praktijk steeds meer te maken krijgen met dementie. Tijdens de informatieavond wordt daar aandacht voor gevraagd. 

Samen maken we De Fryske Marren dementievriendelijker

Gemeente De Fryske Marren wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn en er, in samenwerking met de betrokken organisaties, voor zorgen dat mensen met geheugenproblemen mee kunnen doen in de samenleving. Het is belangrijk dat zij en hun mantelzorgers zich thuis voelen in hun gemeente en daar goede ondersteuning bij krijgen. Daarvoor is het nodig om inwoners meer bewust te maken van wat dementie is. Inwoners en lokale partijen in onze gemeente gaan samenwerken aan allerlei initiatieven die de levenskwaliteit van deze groep kwetsbare mensen vergroot en die het leven van de mantelzorgers verlicht. Eén van die initiatieven is het organiseren van informatieavonden, waarin voorlichting wordt gegeven over dementie.

Nederlanders weten nog te weinig van dementie

Nederlanders weten nog te weinig van dementie, zo concludeert Samen dementievriendelijk. Zij zetten zich in voor een dementievriendelijk Nederland. Slechts één van de vier Nederlanders zou op straat de signalen van dementie herkennen. Daarnaast weet 60% niet dat vrouwen een veel grotere kans hebben op dementie: 1 op 3 tegenover 1 op 7 bij de mannen.

Informatieavond

U bent van harte welkom bij de informatieavond over de dementievriendelijke gemeente.

Datum : dinsdag 27 oktober
Tijd : van 19.30 - 21.00 uur
Locatie : De Merk 31, 8501 AN Joure

Heeft u hier belangstelling voor? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij Francien Bekius, Buurtwerker Sociaal Werk De Kear via e-mail
f.bekius@sociaalwerkdekear.nl of telefoonnummer 06 51 29 11 63.