Inloopbijeenkomst Eintsje fan 'e daam op 14 september (22-08-2017)

Dit item is verlopen op 15-09-2017.
Oude foto van 't Eintsje van de daam of Westhavendam in Lemmer

Aan het eind van de Westhavendam bij Lemmer staat een klein gebouwtje. Deze plek is beter bekend als het ‘Eintsje fan 'e daam’. Er is al enige tijd sprake van plannen om deze plek op te knappen. De tekeningen en plannen presenteren we graag aan u. We organiseren daarom op donderdag 14 september een inloopavond in het dorp. De tekeningen komen de dag daarna ook online te staan.

In ere herstellen

De gemeente heeft in samenwerking met een klankbordgroep uit Lemmer de afgelopen tijd gewerkt aan een restauratieplan voor het puntje van deze strekdam. Geïnspireerd door oude foto’s en verhalen uit het dorp wordt nu de laatste hand gelegd aan het ontwerp. Dat ontwerp is in de eerste helft van september klaar en laten we dan ook graag aan u zien. Het uitgangspunt van het plan is een restauratie van het bestaande gebouwtje.

Inloopbijeenkomst in Lemmer

We nodigen u van harte uit om binnen te lopen tijdens een inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats in het oude gemeentehuis van Lemsterland, aan de Gedempte Gracht 2 in Lemmer. U bent donderdag 14 september van harte welkom tussen 19:00 en 21:00 uur. We lichten de tekeningen dan toe en beantwoorden uw vragen.