Luciënne Boelsma (CDA) kandidaat wethouder en opvolger van Janny Schouwerwou (09-10-2018)

Dit item is verlopen op 28-10-2018.
Afbeelding L.Boelsma Hoekstra

Het CDA De Fryske Marren presenteert de huidig fractievoorzitter Luciënne Boelsma als kandidaat-wethouder. Dit heeft het bestuur, samen met de fractie, besloten. Het CDA heeft binnenkort een nieuwe kandidaat-wethouder nodig, omdat de huidige wethouder Janny Schouwerwou vanwege haar gezondheid heeft besloten om haar functie neer te leggen.

Op dit moment is Luciënne bezig met haar derde termijn als CDA raadslid, in de voormalige gemeente Skarsterlân en vanaf 2014 gemeente De Fryske Marren. Daarnaast heeft ze op een goede en positieve wijze invulling gegeven aan de functie van fractievoorzitter. “Wij zijn erg blij en trots om Luciënne te presenteren als kandidaat wethouder. Luciënne draait al een tijdje mee in de gemeente politiek en kent de gemeente en het politieke klimaat erg goed”, aldus bestuursvoorzitter Gerben Veenstra. “Ze staat middenin de samenleving en kent heel veel mensen binnen de gemeente. Dit is de reden dat zij op dit moment bij uitstek de geschikte persoon is die, naast Frans Veltman, als CDA-wethouder aan de slag kan.”

Uiteindelijk zal de gemeenteraad moeten beslissen of Luciënne daadwerkelijk wethouder wordt. Als Luciënne wethouder wordt, zal Jan van Zanden de rol als fractievoorzitter gaan overnemen in de CDA-fractie.