Mantelzorger? Vraag de mantelzorgwaardering aan! (09-10-2019)

Dit item is verlopen op 13-11-2019.

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Gemeente De Fryske Marren waardeert en respecteert de inzet van alle mantelzorgers zeer en biedt ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aan. Wij kiezen ervoor om mantelzorgers te waarderen met een geldbedrag van € 150,-. De mantelzorgwaardering vraagt u als mantelzorger en als zorgvrager gezamenlijk aan.

Criteria

  • De mantelzorger en/of zorgvrager woont in gemeente De Fryske Marren.
  • De mantelzorger verleent langer dan zes maanden en meer dan acht uur per week mantelzorg.
  • De mantelzorger verricht taken die de zorgvrager zelf niet meer kan doen. Die hulp is meer dan de normale, dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten. Denk aan: persoonlijke verzorging, psychische begeleiding.
  • De mantelzorger is 18 jaar of ouder.
  • De mantelzorger is geen betaalde mantelzorger of een zorgvrijwilliger: de mantelzorger kan niet op elk gewenst moment stoppen met mantelzorgen.

Mantelzorgwaardering aanvragen

U kunt als mantelzorger een mantelzorgwaardering aanvragen als u aan de criteria voldoet die u in onderstaande opsomming vindt. De mantelzorgwaardering maken wij over naar de mantelzorger.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Mantelzorgwaardering op papier aanvragen?

U vult het aanvraagformulier mantelzorgwaardering in. Stuur het aanvraagformulier per e-mail of per post naar:

Gemeente De Fryske Marren
Backoffice / zorg
Postbus 101
8500 AC Joure

Meer informatie

Voor hulp bij het aanvragen van de mantelzorgwaardering kunt u terecht bij Sociaal Werk De Kear (www.sociaalwerkdekear.nl).