Op naar de volgende fase van Tramdijk Oost (15-05-2018)

Dit item is verlopen op 29-05-2018.
Luchtfoto tramdijk oost

Ten noorden van Lemmer ligt de wijk Tramdijk Oost. Deze woonwijk wordt in meerdere fasen ontwikkeld. Nu fase 1 is uitverkocht, starten we met de voorbereidingen van fase 2. Binnenkort zijn daarvoor de eerste werkzaamheden zichtbaar. De verkoop van deze fase start waarschijnlijk dit najaar.

Fase 2

Fase twee ligt ten westen van fase 1, ten oosten van de oude Tramdyk en ten noorden van basisschool 'De Arke'. In dit deel van de wijk komen ruim 60 woningen. De woningen zijn een mix van vrijstaand, half-vrijstaand en (sociale) rijwoningen, zowel koop als huur. Net als de woningen in fase 1 zullen ook deze woningen gasloos worden gebouwd. Ook is er aandacht voor natuur-inclusief bouwen, zoals ingemetselde voorzieningen voor de vogels.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor heel Tramdijk-Oost wordt de komende tijd nog aangepast. Dat doen we voor een optimale verkaveling voor fase 2, maar ook om het bestemmingsplan voor de al gerealiseerde woningen in fase 1 te actualiseren.

Verkoop start in het najaar

Het is op dit moment nog niet mogelijk om kavels te kopen in Tramdijk-Oost. Het bouwrijp maken neemt enkele maanden in beslag en het bestemmingsplan moet nog aangepast worden. De verwachting is dat dit najaar de verkoop van kavels start. Er is dan ook meer informatie over de exacte verkaveling en bijbehorende prijzen.

Als eerste op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in Tramdijk-Oost en andere nieuwbouwkavels in de gemeente? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief en kies de optie Kavels voor woningbouw.