Schaatsen op natuurijs bij het Nannewiid? Let hier op! (12-02-2021)

Dit item is verlopen op 15-02-2021.
schaatsen op nannewiid

Nergens is schaatsen mooier dan op het prachtige natuurijs. Al snel worden ondiepe bevroren meren opgezocht om de ‘redens’ onder te binden. De mooiste schaatslocaties liggen midden in de wijde natuur. Er wordt op dit moment op het Nannewiid bij Oudehaske volop geschaatst op natuurijs. Helaas is dit ook een plek die niet gemaakt is voor veel verkeer. Daarom zijn er tijdelijk verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Het is belangrijk om de regels te volgen, om zo de hulpdiensten de ruimte te geven die zij nodig hebben.  

Tijdelijk parkeerverbod aan de Badweg

Daarnaast geldt er op dit moment aan de Badweg bij het Nannewiid bij Oudehaske een tijdelijk parkeerverbod. Dat doen we omdat we hulpdiensten de ruimte willen geven om op locatie te komen bij een onverhoopte calamiteit. Op die verboden wordt ook gehandhaafd. Door het parkeerverbod te negeren, loopt u kans een boete te krijgen. Gezien de toenemende drukte de afgelopen dagen wordt het toezicht hierop dan ook verscherpt. Wij vragen u om alleen te parkeren waar dat is toegestaan en de borden hiervoor in de gaten te houden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Waar kunt u parkeren als u wilt schaatsen?

Aan één zijde van de Badweg mag u in de berm parkeren. Let goed op de ‘verboden te parkeren’ borden. Deze geven aan, aan welke kant van de weg wel en niet geparkeerd mag worden. Bij drukte wordt er extra parkeergelegenheid gecreëerd en regelen verkeersregelaars het verkeer. U kunt de auto dan ook kwijt op het parkeerterrein van camping Nannewiid en het weiland ernaast tegenover het Badpaviljoen. Verderop kunt u parkeren op het weiland aan de Badweg 56. Gelegen op de hoek van de Badweg en de Vogelzangweg. Als deze parkeergelegenheden worden opengesteld, dan geven verkeersregelaars dit aan.

Koek-en-zopiestandplaats

De verkoop van koek-en-zopie is in de gemeente alleen toegestaan wanneer u daarvoor eerder toestemming van ons heeft gekregen. Hiervoor gelden een aantal voorschriften die bekend zijn bij de aanvragers voor een koek-en-zopiestandplaats. Op die manier houden wij overzicht van de standplaatsen en wordt voorkomen dat er teveel drukte op bepaalde plekken ontstaat. Dit geldt met name op drukbezochte plaatsen, waaronder het Nannewiid bij Oudehaske. Let op: wanneer u geen toestemming van ons heeft gekregen en toch een koek-en zopiestandplaats inneemt, dan kunnen wij hierop handhaven.