Toestemming grotere terrasruimte verlengd tot 1 november (30-09-2020)

Dit item is verlopen op 14-10-2020.
Afbeelding mensen op terras

De toestemming voor tijdelijke uitbreiding van de horecaterrassen is verlengd tot 1 november. Na overleg met een aantal dorpen en ondernemers, verlengen we deze regeling van 1 oktober tot 1 november. Ook de verkeersbesluiten die gekoppeld zijn aan een aantal terrasvergrotingen, verlengen we tot 1 november. De ondernemers hebben hierover bericht ontvangen.

Bestaande toestemmingen
In oktober is het vaak nog mooi weer en met de grotere terrasruimte houdt de horeca de mogelijkheid om de bezoekers op verantwoorde wijze te ontvangen. We verlenen geen nieuwe toestemmingen, alleen de bestaande toestemmingen voor grotere terrasruimte worden verlengd. Natuurlijk met inachtneming van de nieuwe, aangescherpte maatregelen die deze week landelijk zijn ingegaan.

Als basis gelden nog dezelfde uitgangspunten/voorschriften zoals we die ook voor 1 juni hebben vastgesteld. Op de pagina Horecaregels staan deze uitgangspunten op een rij.

Winterperiode

Op dit moment vinden we het verstandig om de toestemming voor grotere terrassen tot 1 november te verlengen. We lopen nog niet vooruit op de periode daarna, mede met het oog op het aantal besmettingen en de aangescherpte maatregelen vanuit het kabinet. We houden contact met de ondernemers over de situatie en de veiligheid en over mogelijkheden voor de winterperiode. De komende weken wachten we de landelijke ontwikkelingen af, daarna bekijken we opnieuw de situatie en de eventuele wensen.

We hopen op een mooie oktobermaand met veel gasten.