Vernieuwde en oude groenstations in de regio Lemmer (13-04-2018)

Dit item is verlopen op 29-04-2018.
afbeelding groenstation

In Bantega, Oosterzee en Echten zijn de groenstations opnieuw ingericht. Dit in overleg met plaatselijk belang, zodat inwoners hier (gratis) hun groene tuinafval kunnen blijven storten. De dorpen coördineren zelf het beheer en de openingstijden. In Lemmer zijn de afgelopen tijd een aantal lokale groenstations gesloten, omdat hier ook ander afval werd gebracht. Zo is het station bij CVVO begin april gesloten. Het groenstation aan de Betelgeuze in Lemmer blijft nog open tot aan het moment dat het nieuwe milieuterrein op bedrijventerrein de Lemsterhoek open gaat.

Beheer openingstijden bij plaatselijke belangen

De groenstations bij Bantega, Echten (sporthal) en Oosterzee zijn in overleg met plaatselijke belangen opnieuw ingericht. De dorpen coördineren zelf het beheer en de openingstijden. In Oosterzee is er nu één locatie (Gietersebrug); de container bij Oosterzee Buren is weggehaald. De inwoners van Delfstrahuizen en Echten hebben nu samen één groenstation, namelijk bij de sporthal in Echten. Daarnaast kunnen inwoners met hun tuinafval ook terecht op de milieuterreinen in Balk, Lemmer of Joure. Dat laatste geldt ook voor hoveniers en andere bedrijven.

Groenstation bij CVVO gesloten

De lokale groenstations zijn bedoeld voor het wegbrengen van tuinafval door particulieren, zoals takken, bladafval en gras. Omdat er bijvoorbeeld grond, hout en vloerbedekking is gevonden, maar ook bedrijfsmatig afval is gestort, is het groenstations bij CVVO begin april gesloten. Dit geldt ook voor de eerdere groenstations in Lemmer. Het groenstation bij de Hege Fonnen is nog open.