Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Japanse duizendknoop: schadelijke woekeraar

  (18-07-2018)
  Afbeelding Japanse duizendknoop

  De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant met hele sterke wortels. Deze wortels kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en bouwwerken. Ze groeien zowel verticaal als horizontaal en komen soms elders weer boven de grond. Daar groeien ze uit tot nieuwe woekeraars. De groeitijd is van april tot november.
  Ook in onze gemeente komt deze plant veel voor. Om omgevingsschade door de Japanse duizendknoop te voorkomen is het belangrijk dat we de plant zo goed mogelijk beheersen en - waar mogelijk - bestrijden. Daar hebben we uw hulp bij nodig.  

 • Gemeentelijk katern Tusken De Marren nu ook huis-aan-huis in buitengebied

  (11-07-2018)
  Afbeelding van Tusken de Marren

  Sinds november 2017 publiceert de gemeente maandelijks haar katern Tusken de Marren in het maandblad GrootdeFryskeMarren. Tot voor kort werd dit blad op de voor huis-aan-huisbladen gebruikelijke manier verspreid. Dit betekende dat op veel adressen buiten de bebouwde kom niet werd bezorgd.

 • Nieuwe indeling contactwethouders De Fryske Marren

  (10-07-2018)
  Kaartje van verdeling contactwethouders De Fryske Marren

  Het college van De Fryske Marren heeft, net als in de vorige collegeperiode, besloten voor elk plaatselijk belang een contactwethouder aan te wijzen. Een contactwethouder is een vast aanspreekpunt voor dorp, stad of wijk. Plaatselijke belangen hechten namelijk veel belang aan een bestuurlijk aanspreekpunt in de gemeente. De contactwethouder is aanwezig bij de algemene ledenvergadering en heeft daarnaast eens per jaar een bestuurlijk overleg. Door de komst van een vijfde wethouder is er een nieuwe indeling gemaakt. De wethouders gaan na de vakantieperiode graag kennismaken met de plaatselijke belangen.

 • Waterplantenonderhoud vijvers en watergangen

  (05-07-2018)
  Foto van waterplantenonderhoud

  Binnen onze gemeente hebben we steeds meer te maken met waterplanten die harder groeien dan we graag willen. Hierover komen regelmatig vragen of klachten binnen. Wat doen wij aan het onderhoud van de wateren binnen onze gemeente?

 • Vraag nu de jaarlijkse subsidie voor 2019 aan

  (01-07-2018)

  Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om de jaarlijkse subsidie voor 2019 aan te vragen. Deze jaarlijkse subsidie wordt verstrekt voor een kalenderjaar, voor activiteiten die een heel jaar plaatsvinden.

 • Studiebeurs voor jongeren van 15 tot 28 jaar

  (26-06-2018)

  Door de Stichting Studiefonds van der Wal-Tromp worden ieder jaar studiebeurzen toegekend. 

 • Frij-Stiper: het vrijwilligersproject van LF2018. Helpt u ook mee?

  (05-06-2018)
  Log Frij-stiper

  Wilt u vrijwilligerswerk doen voor Culturele Hoofdstad? Geef u op en word ook FRIJ-STIPER. Leeuwarden-Fryslân bestaat uit een programma met veel voorstellingen en evenementen. Dit programma wordt een groot succes. Maar…dat lukt alleen wanneer er voldoende vrijwilligers meedoen. Vrijwilligers in alle soorten en maten. En voor veel verschillende werkzaamheden. Van wegwijzer tot techneut en van bewaker tot timmerman.

Archief