Vermijd drukte, ook op het water

Algemeen is het advies om drukte te vermijden en minimaal 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook voor op het water. Rijksoverheid en gemeenten doen hierbij een beroep op de eigen verantwoording van de inwoners. Wilt u toch genieten van de zon of een frisse neus halen? Houd altijd de richtlijn van 1,5 meter afstand in acht en vermijd groepsvorming (3 personen of meer). Dezelfde maatregelen gelden ook voor de watersport. De boodschap vanuit de veiligheidsregio en politie is: vermijd drukte.

Buiten het gezin om is het niet toegestaan om met meer dan 3 mensen op een boot te verblijven, dit in verband met de richtlijn van 1,5 meter afstand. Daarom worden boten met groepen aan boord geweerd uit onze havens (gezin/huishouden uitgezonderd).

Veiligheid blijven waarborgen

De verwachting is dat het kabinet voor 20 mei met informatie komt over het vervolg van de looptijd van de coronamaatregelen. Daarna nemen ook de voorzitters van de Veiligheidsregio's een nieuw besluit over het recreatieseizoen. Ook in Fryslân willen we de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken en vertragen. Inwoners houden zich goed aan de regels en we blijven de maatregelen benadrukken.

In het algemeen geldt vanuit de rijksoverheid en gemeenten het advies om drukte te vermijden en groepsvorming te voorkomen.