Werk aan weg en water

Bekijk alle wegafsluitingen in Fryslân van gemeenten, provincie en andere instanties op www.friesland.wegwerkmeldingen.nl.

 • Oudemridum: herinrichting De Brink

  (18-09-2018)

  Vanaf maandag 24 september start aannemer Joost Visser Infra B.V. met de herinrichting van De Brink in Oudemirdum. Het gaat om het gedeelte vanaf kruising De Kwikkebei tot aan kruising Kerkstraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind november klaar.

 • Sondel: asfalteringswerkzaamheden De Leijen

  (17-09-2018)

  In de periode 27 september tot 6 oktober vinden er asfalteringswerkzaamheden plaatsen aan De Leijen in Sondel. De weg is tijdens deze werkzaamheden, vanaf kruising Sondelerdyk tot en met parkeerplaats Vogelkijkhut, afgesloten voor het verkeer. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

 • Balk: herstraatwerkzaamheden Gaaikemastraat

  (10-09-2018)

  Van 12 september tot 13 oktober vinden er herstraatwerkzaamheden plaats aan de Gaaikemastraat in Balk. De weg is tijdens deze werkzaamheden, van Tjalke de Boerstrjitte tot Julianastraat, afgesloten voor het verkeer.

 • Lemmer: reconstructie-, riool- en herstraatwerkzaamheden Wiepke Hofstraat

  (10-09-2018)

  Van 13 september tot 3 november vinden er reconstructie-, riool- en herstraatwerkzaamheden plaats aan de Wiepke Hofstraat in Lemmer. De weg is tijdens deze werkzaamheden, van Luitjen Mulderstraat tot Nieuwburen, afgesloten voor al het verkeer. Alleen voetgangers kunnen het werk passeren. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Joure: reconstructie Sluisdijk

  (04-09-2018)

  Maandag 3 september is Joost Visser begonnen met de reconstructie - herstraatwerkzaamheden van de Sluisdijk, van Aukebaes tot de Pottenbakkerstraat. De hele rijbaan is gestremd. De werkzaamheden duren tot 28 september.

 • Rohel: vervangen waterleiding Kwekerijweg

  (17-08-2018)

  Leidingbeheerder Vitens heeft aannemer Verkley BV uit Drachten opdracht gegeven om de oude waterleiding te vervangen. Maandag 27 augustus 2018 start Aannemer Verkley met de werkzaamheden. Zij ronden het werk af op 21 september 2018.

 • Lemmer: woonrijpmaken Tramdijk-Oost fase 1

  (31-07-2018)

  Vanaf 27 augustus 2018 start De Waard B.V. in opdracht van gemeente De Fryske Marren met het woonrijpmaken van de Kastanjeleane, Wylgestrjitte en Bjirkestrjitte. De werkzaamheden zijn naar verwachting vrijdag 12 oktober 2018 afgerond.

 • Balk: herinrichting centrum Balk

  (30-07-2018)

  Vanaf maandag 10 september start Aannemersbedrijf A. Faber B.V. met de herinrichting van het centrum in Balk. Het gaat om het gedeelte in de Dubbelstraat tussen de Meerweg en de Wikelerdyk.

 • Rottum: asfalteringswerkzaamheden op de Rottumerweg

  (07-07-2018)

  In de periode 9 juli t/m 3 augustus en 3 september t/m 28 september wordt de asfaltlaag van de Rottumerweg door onze buurgemeente (Heerenveen) vervangen door een nieuwe laag asfalt. Het werk wordt in fases uitgevoerd, zie plattegrond. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

 • Waterplantenonderhoud vijvers en watergangen

  (05-07-2018)
  Foto van waterplantenonderhoud

  Binnen onze gemeente hebben we steeds meer te maken met waterplanten die harder groeien dan we graag willen. Hierover komen regelmatig vragen of klachten binnen. Wat doen wij aan het onderhoud van de wateren binnen onze gemeente?

 • Lemmer: herstraten Melkweg

  (29-06-2018)

  De bestrating van de Melkweg in Lemmer is aan vervanging toe. In opdracht van gemeente De Fryske Marren is Nota Infra B.V. op maandag 2 juli gestart met de eerste fase van deze werkzaamheden.

 • Oudehaske: werkzaamheden kruising De Dolten - Frankrijkdreef

  (11-06-2018)
  Foto van de kruising De Dolten-Frankrijkdreef Oudehaske

  Maandag 27 augustus 2018 start Jansma Drachten B.V. in opdracht van gemeente De Fryske Marren met de aanpassing van de kruising De Dolten-Frankrijkdreef. Het kruispunt wordt verkeersveiliger gemaakt zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. De gemeente is samen met plaatselijk belang van Vegelinsoord tot een herontwerp gekomen.