Werk aan weg en water

Bekijk alle wegafsluitingen in Fryslân van gemeenten, provincie en andere instanties op www.friesland.wegwerkmeldingen.nl.

 • Balk: rioleringswerkzaamheden Sate Steenbergenstrjitte

  (13-11-2018)

  Het rioolgemaal aan de Sate Steenbergenstrjitte in Balk, ter hoogte van de kruising met de Van Heemstrastrjitte, is aan vervanging toe. Fietsers kunnen de werkzaamheden passeren.

 • Rohel: rioleringswerkzaamheden

  (08-11-2018)

  De riolering Rohel Ouwster-Nijega is aan vervanging toe. Aannemer Jansnna Drachten BV gaat het werk voor ons uitvoeren.

 • Sloten - baggerwerkzaamheden

  (06-11-2018)

  Binnen Sloten is de sliblaag in de bevaarbare watergangen zo dik geworden dat we onderhoud moeten uitvoeren. Wij gaan binnenkort starten met baggerwerkzaamheden om de gewenste waterdiepte weer te behalen. Baggerbedrijf West Friesland gaat de werkzaamheden, in samenwerking met Van der Meulen Woudsend en Pruim Baggertechniek, voor ons uitvoeren.

 • Oosterzee: baggerwerkzaamheden haven

  (05-11-2018)

  Binnenkort starten de baggerwerkzaamheden in de haven van Oosterzee. Dit omdat de waterdiepte in de haven gering is.

 • Oudemirdum: onderhoud bomen aan de Beukenlaan

  (05-11-2018)

  Van maandag 12 november tot maandag 26 november wordt er door Staatsbosbeheer onderhoud gepleegd aan de beuken aan de Beukenlaan in Oudemirdum. De werkzaamheden zijn dagelijks van 8.00 - 16.00 uur en worden in fasen uitgevoerd.

 • Oldeouwer: asfalteringswerkzaamheden Skrédyk

  (05-11-2018)

  Van maandag 12 november tot vrijdag 16 november vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Skrédyk in Oldeouwer. De weg is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

 • Rijs: aanleg betonnen fietspad

  (02-11-2018)

  Van 5 november tot 21 december wordt het fietspad van de Mientwei tot aan Jan Schotanuswei vervangen van asfalt naar beton. Hierbij komen de fietsers op de rijbaan en geldt er een snelheidsbeperking van 30 km/uur.

 • Lemmer: herstraatwerkzaamheden Markerstraat

  (18-10-2018)

  Van 19 oktober tot 17 november vinden er reconstructie- en herstraatwerkzaamheden plaats aan de Markerstraat in Lemmer. De weg is tijdens deze werkzaamheden, van Straatweg tot Pampusstraat, afgesloten voor het verkeer. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Wijckel: aanleg betonnen fietspad

  (18-10-2018)

  In verband met de slechte toestand van het asfalt worden de fietspaden aan de Vinkebuorren, Heerenhoogweg, Jeen Hornstraweg en Wijckelerweg in Wijckel voorzien van beton. De werkzaamheden vinden plaats van 22 oktober tot 8 december 2018. De fietsers kunnen gebruik maken van de rijbaan.

 • Joure: herstraten Zuiderveldplantsoen

  (28-09-2018)

  Het Zuiderveldplantsoen in Joure wordt opnieuw herstraat. De straatstenen zijn na de rioleringswerkzaamheden tijdelijk aangebracht in verband met zettingen van de ondergrond. De bestrating heeft nu tijd genoeg gehad voor de zettingen en kunnen de rijbanen definitief worden herstraat. Aannemer Joost Visser Infra B.V. gaat dit werk voor ons uitvoeren.

 • Lemmer: rioleringswerkzaamheden Fluit

  (20-09-2018)

  De riolering in de Fluit in Lemmer is aan vervanging toe. Het gaat om het deel vanaf de Schouw tot en met de kruising met de Fregat. Aannemingsbedrijf A. Faber B.V. uit Sondel gaat dit werk voor ons uitvoeren.

 • Oudemirdum: herinrichting De Brink

  (18-09-2018)

  Vanaf maandag 24 september start aannemer Joost Visser Infra B.V. met de herinrichting van De Brink in Oudemirdum. Het gaat om het gedeelte vanaf kruising De Kwikkebei tot aan kruising Kerkstraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind november klaar.

 • Balk: herinrichting centrum Balk

  (30-07-2018)

  Vanaf maandag 10 september start Aannemersbedrijf A. Faber B.V. met de herinrichting van het centrum in Balk. Het gaat om het gedeelte in de Dubbelstraat tussen de Meerweg en de Wikelerdyk.

 • Waterplantenonderhoud vijvers en watergangen

  (05-07-2018)
  Foto van waterplantenonderhoud

  Binnen onze gemeente hebben we steeds meer te maken met waterplanten die harder groeien dan we graag willen. Hierover komen regelmatig vragen of klachten binnen. Wat doen wij aan het onderhoud van de wateren binnen onze gemeente?

 • Lemmer: herstraten Melkweg

  (29-06-2018)

  De bestrating van de Melkweg in Lemmer is aan vervanging toe. In opdracht van gemeente De Fryske Marren is Nota Infra B.V. op maandag 2 juli gestart met de eerste fase van deze werkzaamheden.