Soms gelden er voor de recreatie extra maatregelen om verspreiding van het coronavirus te te gaan. Lees hier welke dat zijn.

Bediening bruggen en sluizen

In een waterrijke gemeente als De Fryske Marren zijn bruggen en pontjes veel aanwezig. Alle informatie over de bediening van bruggen en ponten vindt u op de pagina 'Bruggen & sluizen' en de pagina 'Ponten'.

Kijk voor de bedieningstijden van alle Friese bruggen op www.fryslan.frl/bedieningstijden.

Waar vind ik de laatste informatie?

Veel hotels, vakantieparken en campings hebben op hun website informatie staan over de manier waarop zij omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Controleer deze informatie voor vertrek, zodat u weet waar u aan toe bent. Informatie over maatregelen die de rijksoverheid neemt staat op Rijksoverheid.nl.

Reizen en vakantie

Blijf in Nederland. Ga niet op reis. Voor reizen buiten Nederland geldt: reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is.

Testen als u op vakantie in eigen land bent

Bent u op vakantie in eigen land en krijgt u klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan binnen op uw vakantieverblijf en ga niet reizen. Laat u zo snel mogelijk testen bij een testlocatie in de buurt van uw vakantieadres. U maakt een testafspraak door te bellen naar het landelijke afsprakennummer: 0800 - 1202. Of via Coronatest website.

Waar vind ik de laatste informatie?

Veel hotels, vakantieparken en campings hebben op hun website informatie staan over de manier waarop zij omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Controleer deze informatie voor vertrek, zodat u weet waar u aan toe bent. Informatie over maatregelen die de rijksoverheid neemt staat op de website van Rijksoverheid.