Soms gelden er voor de recreatie extra maatregelen om verspreiding van het coronavirus te te gaan. Lees hier welke dat eventueel zijn.

Bediening bruggen en sluizen

In een waterrijke gemeente als De Fryske Marren zijn bruggen en pontjes veel aanwezig. Alle informatie over de bediening van bruggen en ponten vindt u op de pagina 'Bruggen & sluizen' en de pagina 'Ponten'.

Kijk voor de bedieningstijden van alle Friese bruggen op www.fryslan.frl/bedieningstijden.

Waar vind ik de laatste informatie?

Veel hotels, vakantieparken en campings hebben op hun website informatie staan over de manier waarop zij omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Controleer deze informatie voor vertrek, zodat u weet waar u aan toe bent. Informatie over maatregelen die de rijksoverheid neemt staat op Rijksoverheid.nl.

Reizen en vakantie

Vanaf 15 mei geldt: Reis alleen naar landen met een groen of geel reisadvies. Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Testen als u op vakantie in eigen land bent

Bent u op vakantie in eigen land en krijgt u klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan binnen op uw vakantieverblijf en ga niet reizen. Laat u zo snel mogelijk testen bij een testlocatie in de buurt van uw vakantieadres. U maakt een testafspraak door te bellen naar het landelijke afsprakennummer: 0800 - 1202. Of via Coronatest website.

Waar vind ik de laatste informatie?

Veel hotels, vakantieparken en campings hebben op hun website informatie staan over de manier waarop zij omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Controleer deze informatie voor vertrek, zodat u weet waar u aan toe bent. Meer informatie over reizen vindt u op de website van Rijksoverheid.