Een deel van de historische Lutskade in Balk wordt gerenoveerd waarbij in 2020 het deel van de kademuur, tussen de Teernstrabrug en de Ossebrug, volledig wordt vervangen. Vanwege de restauratie zijn in februari de monumentale lindebomen alvast tijdelijk verplaatst, om ze te behouden en na de renovatie terug te plaatsen. De bomen staan tijdelijk aan de Jachthavendyk in Balk. Het vervangen van de kademuur vindt plaats vanaf oktober 2020. De planning is dat de bomen in februari 2021 terug kunnen worden geplaatst.

Te downloaden:

Nieuwsbericht(en):

  • In Balk komen vandaag de eerste knotlindes weer terug op hun plek langs de Lutskade. In februari 2020 zijn de kenmerkende bomen tijdelijk verplaatst vanwege de renovatie van de historische kademuur. Inmiddels is een deel van de renovatie afgerond en is het tijd om de 31 bomen weer terug te plaatsen. Wethouder Irona Groeneveld van onze gemeente en Piet Heslinga van Jansma Drachten hielpen een handje mee bij de eerste boom, die om 9 uur weer op haar plek stond.
    Knotslindes worden teruggeplaatst
  • Maandagochtend 17 februari starten we met de werkzaamheden van het verplaatsen van 31 knotlindes langs de Luts.
    De Luts
  • Graag informeren wij u over het vervolg van de renovatie van de Lutskade in Balk (fase 2). Het gaat in deze tweede fase om het volledig vervangen van een deel van de kademuur, aan de kant van de Raadhuisstraat.
    De Luts