De Riensluisbrug in Lemmer is toe aan groot onderhoud. Het stalen brugdeel wordt gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. De brug krijgt een volledig nieuwe elektrische installatie en een nieuwe aandrijving, zodat de brug weer jaren mee kan.

Stremming voor weg- en vaarverkeer

De werkzaamheden aan de brug zijn begonnen op maandagochtend 8 februari en duren tot vrijdag 25 juni. In deze periode is de brug gestremd voor alle weg- en vaarverkeer. Tijdens de werkzaamheden kunnen boten niet onder de brug door.

Voetgangers en fietsers

Voor voetgangers en fietsers wordt - aan de zijde van Hotel Lemmer - een noodbrug geplaatst. Zo kunnen zij gewoon oversteken tijdens de werkzaamheden.

Auto- en vrachtverkeer

Voor gemotoriseerd verkeer - waaronder vrachtverkeer - wordt een tijdelijke omleiding ingesteld. Motorvoertuigen kunnen via de Straatweg (heen en terug) rijden. Voor de Gerben Bootsmastraat stellen we een eenrichtingsroute in richting het centrum. Dit om ongewenste situaties op de kruising de N349/Riensingel te voorkomen. Gemotoriseerd verkeer kan vanaf de kruising N349/ Riensingel via de Gerben Bootsmastraat richting het centrum rijden. Via de Straatweg kan het centrum eventueel weer uitgereden worden.

Nieuwe betonlaag voor rijdek

Op dinsdag 18 mei kreeg het rijdek van de Riensluisbrug een nieuwe betonlaag (slijtlaag). In totaal duurt het 28 dagen voordat het beton sterk genoeg is en er (vracht)verkeer overheen kan rijden. In deze (uithardings)periode wordt er in de kelder gewerkt aan de nieuwe elektrische installatie van zowel de brug als die van de naastgelegen sluis.

brugdek met bewaping
Beton wordt gestort

Vanaf 11 juni: testen van de brug

In de laatste week wordt er gewerkt aan het goed instellen en -regelen van de brug. De brug gaat dan ook regelmatig open en dicht en blijft een tijdje openstaan om te kijken of alles goed werkt. Op donderdag 24 juni worden de werkzaamheden afgerond zodat de brug naar verwachting weer toegankelijk is voor alle verkeer op vrijdag 25 juni.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en de stremmingen? Samen met de aannemer informeren we u via een speciale nieuwsbrief.

Houd mij op de hoogte

Vragen?

Voor vragen aan gemeente De Fryske Marren kunt u contact opnemen met Hendrik van der Veer, directievoerder, via telefoonnummer 14 05 14 of via e-mail.

Voor vragen aan de uitvoerder kunt u contact opnemen met Hendrik Snippe, projectleider MF Rusthoven B.V., via telefoonnummer 06 50 21 80 88 of via e-mail: h.snippe@rusthoven.com.