Het traineeprogramma start in november 2021 en duurt twee jaar. Daarin krijg je de kans om te ervaren hoe het is om te werken in de publieke sector en word je uitgedaagd om je talenten te laten zien. Onder begeleiding van ervaren collega’s werk je aan opdrachten binnen verschillende werkdomeinen. Daarnaast volg je een intensief opleidingsprogramma, gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling (gemiddeld 4 uur per week). De trainees van ons eerste programma zijn enthousiast en drie van hen hebben een vaste plek in onze organisatie gekregen. We geven hier dan ook graag een vervolg aan.

Wat ga je doen?

Je bent vanuit de traineepool inzetbaar in de hele organisatie op verschillende uitdagende opdrachten. Dit kunnen opdrachten zijn binnen projecten of programma’s, maar ook losse opdrachten binnen de teams. De diversiteit aan thema’s is groot. Zo kunnen opdrachten bijvoorbeeld gaan over de ontwikkeling van bepaalde (water)gebieden, verkeer, toerisme, duurzaamheid, cultuur of inwonersparticipatie. Ook juridische vraagstukken, digitalisering of dienstverlening kunnen onderwerpen van opdrachten zijn. Samen kijken we wat past bij jouw talenten, ambities en interesses!

De juiste stappen

In jouw rol zorg jij er samen met je collega’s voor dat het project gesmeerd loopt. Je zorgt ervoor dat de juiste mensen zijn aangehaakt en dat zij over de juiste informatie beschikken. Jij hebt het overzicht! De kennis die je zelf nodig hebt, krijg je door in gesprek te gaan met de collega’s om je heen. Je zorgt ervoor dat jullie de juiste stappen nemen op het juiste moment én dat er geluisterd wordt naar betrokken partijen, zoals inwoners, bedrijven en instellingen. Samen met deze partijen zorg jij voor het beste resultaat.

Wie zoeken wij?

Voor ons tellen vooral je persoonlijkheid en je eigenschappen! Als trainee is het belangrijk om snel inzicht te krijgen in de materie en de problematiek van een opdracht. Je bent ambitieus en nieuwsgierig, je geeft ons nieuwe inspiratie én je hebt het lef om buiten de gebaande paden te gaan. We willen graag dat je de organisatie in gaat, mensen opzoekt en aan jezelf en aan elkaar te verbinden. Ben jij communicatief sterk, besluitvaardig, omgevingssensitief en ga je makkelijk de verbinding aan met verschillende soorten mensen? Dan heb jij de juiste competenties voor deze rol.

Dit zijn jouw kernkwaliteiten:

  • Ondernemend en resultaatgericht
  • Leergierig en vernieuwend
  • Omgevingsbewust en gericht op samenwerken
  • Analytisch/helikopterview

En verder

Je hoeft echt nog niet te weten hoe een gemeente precies werkt en wat een gemeente allemaal doet, maar je moet wel een duidelijke motivatie hebben om bij onze organisatie te willen werken. Daarnaast ben je niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd op het hbo of wo (studierichting is voor ons niet van belang).

Vacature Trainees