Het vaccineren tegen het coronavirus is in volle gang. Met een vaccinatie tegen het coronavirus bescherm je jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen.

De meest gestelde vragen en antwoorden over het vaccineren leest u hieronder.

Is de vaccinatie verplicht?

Nee.

Wanneer kan ik worden gevaccineerd?

Inwoners worden gevaccineerd vanaf 26 januari (eerste en tweede prik).

Waar kan ik worden gevaccineerd?

De locaties om gevaccineerd te worden kunt u hier vinden: vaccinatie locaties

Wat moet ik zelf nog regelen om te worden gevaccineerd?

Nadat u een oproepbericht heeft ontvangen, moet u zelf nog contact opnemen met de GGD om een afspraak voor de vaccinatie te maken. Zij maken twee afspraken, omdat u twee keer gevaccineerd moeten worden. Telefoonnummer GGD: 0800-7070 (bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur, 7 dagen per week).

Heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig?

Dit mag eventueel ook verlopen zijn, zolang u maar een legitimatiebewijs zoals een ID-kaart of paspoort meeneemt, waar uw burgerservicenummer op staat. Dat is voor de GGD voldoende.

Op welke manier wordt het vervoer naar Leeuwarden georganiseerd?

Kom met eigen vervoer naar de priklocatie. Mocht dit niet lukken dan vragen wij u om een beroep te doen op uw sociale netwerk (kinderen, buren enz.). Ook kunt u gebruik maken van het vrijwilligersvervoer of andere initiatieven in onze gemeente. Als dit ook niet lukt neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 05 14.

Meer informatie over het vaccineren

Ga naar de website van GGD Fryslân voor meer informatie over vaccineren tegen het coronavirus.