Sollicitatieraad

De sollicitatieraad is uniek in Nederland. Deze nieuwe adviesraad gaat de gemeente helpen bij het werven van nieuwe medewerkers. Er is plaats voor 7 betrokken inwoners in de raad. Van 16 tot over de 100 jaar, van theoretisch tot praktisch opgeleid: iedereen is welkom om zich aan te melden.

Belangrijke rol sollicitatieraad

De leden van de sollicitatieraad zullen op verschillende momenten binnen het wervingstraject een rol spelen. Ze mogen bijvoorbeeld mede bepalen aan welke waarden nieuwe medewerkers getoetst zullen worden. Daarnaast vragen we ze input voor de interviews en rollenspellen met kandidaten.

En ook wanneer er nieuwe medewerkers zijn aangenomen, kunnen de leden van de sollicitatieraad af en toe als klankbord fungeren.

Selectieprocedure

We hopen van harte dat we op veel aanmeldingen mogen rekenen.
Aanmelden kan tot 15 september. Na een gesprekkenronde hopen we op uiterlijk 14 oktober de zeven leden van de sollicitatieraad bekend te maken.

Stel jij je kandidaat?

Wil jij voortaan meedenken en adviseren over de werving van nieuwe medewerkers binnen jouw gemeente? Stel je dan nu kandidaat voor de sollicitatieraad!

Ik stel mij kandidaat

Je kunt je tot 15 september aanmelden door het formulier in te vullen.

Uiterlijk 14 oktober heeft de selectie plaatsgevonden en maken we de definitieve leden bekend. De sollicitatieraad zal voor 1 december door burgemeester Veenstra worden geïnstalleerd tijdens een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis.

De tijdsbesteding schatten we op een aantal dagen per jaar. Omdat de sollicitatieraad een gezichtsbepalende rol krijgt binnen de gemeente, vragen we de leden om toestemming om foto’s voor campagnedoeleinden te gebruiken. En voor de goede orde, uiteraard komen alleen kandidaten met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in aanmerking voor een plek in de sollicitatieraad.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag niet bij de FAQ neem dan contact op via sollicitatieraad@defryskemarren.nl

Top