Trainee

Pak je kans op een traineeship!

In 2019 start ons (eerste) traineeprogramma! Ben jij een ondernemende starter op de arbeidsmarkt en wil je je graag ontwikkelen tot volwaardige professional? Pak dan je kans en ga aan de slag als trainee bij gemeente De Fryske Marren. Samen met de andere trainees (4 in totaal) kom je in een pool en word je ingezet op verschillende opdrachten bij diverse afdelingen. Dé kans voor jou om je breed te ontwikkelen.

Hoe ziet het programma eruit?

Het traineeprogramma start 1 juni 2019 en duurt (in principe) twee jaar. Na een jaar vindt een individuele evaluatie plaats, waarna we samen kijken of het programma voor jou nog een jaar wordt verlengd. In die twee jaar volg je een intensief opleidingsprogramma, gericht op kennis en persoonlijke ontwikkeling. Ook word je door een mentor begeleid in je dagelijkse werkzaamheden. Allemaal om ervoor te zorgen dat je na twee jaar een allround topambtenaar bent!

Wat ga je doen?

Je bent vanuit de traineepool inzetbaar in de hele organisatie op verschillende uitdagende opdrachten. Dit kunnen opdrachten zijn binnen projecten of programma’s, maar ook losse opdrachten binnen de teams. De opdrachten kunnen bijvoorbeeld gaan over de ontwikkeling van bepaalde (water)gebieden of juist over de organisatieontwikkeling. Ook cultuur, sport of ICT kunnen onderwerpen van opdrachten zijn. De opdrachten moeten nog nader vorm krijgen; we willen namelijk dat de opdrachten ook bij jouw talenten en interesses passen!

Je krijgt hierin bijvoorbeeld de rol van projectleider, -assistent of -adviseur. Elke opdracht is tijdelijk van aard en je werkt op zoveel mogelijk verschillende afdelingen. Je krijgt dus veel variatie en werkt met verschillende mensen samen. Op die manier is het lerende effect voor jou én voor onze organisatie optimaal.

De juiste stappen

In jouw rol zorg jij er samen met je collega’s voor dat het project gesmeerd loopt. Je zorgt ervoor dat de juiste mensen zijn aangehaakt en dat zij over de juiste informatie beschikken. Jij hebt het overzicht! De kennis die je zelf nodig hebt, krijg je door in gesprek te gaan met de collega’s om je heen. Je zorgt ervoor dat jullie de juiste stappen nemen op het juiste moment én dat er geluisterd wordt naar betrokken partijen, zoals inwoners, bedrijven en instellingen. Samen met deze partijen zorg jij voor het beste resultaat. Daarnaast werk je met de andere trainees aan een gezamenlijke opdracht.

Wie zoeken wij?

Jouw opleiding en achtergrond zijn voor ons minder belangrijk. Voor ons tellen vooral je persoonlijkheid en je eigenschappen! Als trainee is het belangrijk om snel inzicht te krijgen in de materie en de problematiek van een opdracht. Je bent ambitieus en nieuwsgierig, je geeft ons nieuwe inspiratie én je hebt het lef om buiten de gebaande paden te gaan. We willen graag dat je de organisatie in gaat, mensen opzoekt en uitstekende communicatieve vaardigheden hebt. Je weet mensen aan jezelf en aan elkaar te verbinden, op de juiste momenten in te schakelen en te informeren. Daarbij ben je geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen.

En verder

Je hoeft echt nog niet te weten hoe een gemeente precies werkt en wat een gemeente allemaal doet, maar je moet wel een duidelijke motivatie hebben om bij onze organisatie te willen werken.
Daarnaast ben je maximaal twee jaar geleden afgestudeerd op het HBO of WO (studierichting niet van belang) en heb je maximaal 2 jaar relevante werkervaring.

Dit zijn jouw kernkwaliteiten:

  • Ondernemend en resultaatgericht
  • Leergierig en vernieuwend
  • Omgevingsbewust en gericht op samenwerken
  • Analytisch/helikopterview

Wat bieden we jou?

  • Een supermooie kans om je breed te ontwikkelen in een organisatie die in verandering is, waarbij ruimte is voor jouw frisse blik!
  • Een intensief opleidingsprogramma, gericht op kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling
  • Een jaarcontract, waarna we samen kijken of dit met nog een jaar wordt verlengd
  • Salaris: € 2.335,- bruto per maand (schaal 8) bij een volledig dienstverband, exclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (verschillende arbeidsvoorwaarden kunnen worden omgezet in een budget wat door jou vrij te besteden is)
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en wat wij noemen ‘IWK’: flexibele werktijden!
  • Werktijd: gemiddeld 36 uur (waarvan gemiddeld 4 uur opleiding/training per week).

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de functie en procedure kun je terecht bij:
Carlijn Bot HR projectleider traineeprogramma, telefoonnummer 140514, c.bot@defryskemarren.nl.

Sollicitatieprocedure?

Het is niet meer mogelijk te solliciteren naar deze functie. Sluitingsdatum sollicitatieprocedure was 1 maart 2019.

Als je wel gereageerd hebt vragen we je om rekening te houden met de volgende data voor de sollicitatiegesprekken: 13, 14, 20 & 21 maart 2019.

Top