Het subsidieplafond voor sport, cultuur en welzijn bijna bereikt

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 februari 2023

In november 2022 is de gemeente gestart met een regeling waarmee vrijwilligersorganisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn financieel ondersteund worden om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen en/of om activiteiten opnieuw op te starten. De behoefte aan een steuntje in de rug is groot, daarom willen we stichtingen en verenigingen tegemoet komen met deze subsidie. De gemeente heeft totaal 400.000 beschikbaar gesteld. Op dit moment hebben zo’n 80 verenigingen financiële ondersteuning aangevraagd. Het subsidieplafond is nu bijna bereikt, maar voor wie er snel bij is hebben we nog ruimte voor een aantal kleine aanvragen.

Daarom nog een keer de oproep:

Bent u actief bij een sportvereniging, muziekkorps, zangkoor of een andere culturele organisatie en hebben jullie door corona minder inkomsten gehad en hogere kosten? Hebben jullie bijvoorbeeld de gebruikelijke sponsoractie niet kunnen organiseren? Of hebben jullie na de coronacrisis een idee voor een activiteit waarmee je je vereniging een boost geeft, zoals een ledenwerfactie? Reageer dan nog.

Hoe werkt de subsidieregeling?

Op de pagina ‘Belastingen en subsidies’ is de regeling te vinden, met een toelichting op de regeling en het subsidieaanvraagformulier. Voor vragen over de regeling kunt u een e-mail sturen naar cultuur@defryskemarren.nl.

Het laatste nieuws