Succesvol de toekomst in

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 juni 2023

Het sociaal wijkteam van gemeente De Fryske Marren en Sociaal Werk de Kear hielpen Joël om uit de bijstand te komen. Op woensdag 7 juni ging wethouder participatie Luciënne Boelsma bij hem langs om hem te feliciteren met zijn successen en zijn verhaal te horen.

Joël

Joel heeft zijn opleiding niet afgerond en heeft een angststoornis. Hierdoor leefde hij van een bijstandsuitkering. Via het sociaal wijkteam van de gemeente kreeg hij ondersteuning van Sociaal Werk de Kear. Door samen te werken konden ze Joël de juiste begeleiding geven. Wat begon als een voorzichtige stap naar buiten, heeft geleid tot een leuke baan en het waarmaken van zijn toekomstdroom. Joël wilde namelijk heel graag zijn eigen bedrijf opzetten en dat heeft hij gedaan!

Met hulp van Sociaal Werk de Kear heeft hij een project opgezet bij een middelbare school. Hier begeleidde hij bord- en kaartspellen. Al snel kwam daar vrijwilligerswerk bij: het begeleiden van Oekraïense vluchtelingen bij één van de opvanglocaties in de gemeente.

Luciënne Boelsma:  “Sommige verhalen zijn te mooi om niet te delen. Het verhaal van Joël is er één van. Door zijn talenten met hulp van anderen in te zetten, zit Joël op zijn plek. Dank voor het mooie verhaal wat je me vandaag verteld hebt en veel succes met al jou plannen”.

Inmiddels is Joël werkzaam bij de opvanglocatie. Daarnaast is hij bezig met het opstarten van zijn eigen bedrijf, met behulp van Bureau Zelfstandigen Fryslân. Hierdoor heeft hij geen bijstandsuitkering meer nodig.

Hulp nodig?

Wilt u ook hulp om uw situatie te veranderen? Het sociaal wijkteam is bereikbaar via 14 05 14. Samen met u kijken we hoe we u kunnen ondersteunen.

Het laatste nieuws