Archiefaanvraag

Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek), een specifieke locatie (bouwtekeningen of milieugegevens) of ander algemeen onderzoek doen? Het gemeentelijk archief is een rijke bron van informatie.

Digitale aanvraag archiefstukken

U kunt hieronder digitaal uw aanvraag doen. Het formulier is onderverdeeld in persoonsgegevens (voor stamboomonderzoek), locatiegegevens (bouwtekeningen, riooltekeningen en milieugegevens) en overige informatie (bijvoorbeeld historische gebeurtenissen).

Let op: door omstandigheden duurt de behandeling van uw aanvraag langer dan u van ons gewend bent. We doen ons best om uw aanvraag zo snel mogelijk af te handelen.

Wanneer brengen we kosten in rekening?

  • Inzien van een dossier: in verband met de wet op de privacy kunnen wij op dit moment geen stukken ter inzage aanbieden op het gemeentehuis.
  • Onderzoek door de gemeente (bijv. genealogie): voor het doen van onderzoek in het archief brengen we per kwartier kosten in rekening. Het onderzoek wordt gestart zodra we contact met u hebben gehad over de kosten.
  • Document uit een dossier: voor het maken van een afdruk/scan uit een dossier zijn kosten verbonden. Let op: het is niet mogelijk om bouwtekeningen, riooltekeningen en milieustukken op papier te ontvangen. Wel kunt u de digitale bestanden laten uitprinten bij bijvoorbeeld een copyshop bij u in de buurt. We sturen u de informatie die beschikbaar is en past bij uw aanvraag.
  • Met behulp van een micro-fiche leesafdrukapparatuur: voor het maken van een afdruk met behulp van micro-fiche leesafdruk zijn per pagina kosten verbonden.
 Categorie2024
Inzien van een dossiergratis
Onderzoek van de gemeente (per kwartier)€ 11,30
Document uit een dossier (eerste 10 pagina’s)€ 15,75
Document uit een dossier (per extra pagina)€ 0,40
Micro-fiche leesafdrukapparatuur (per pagina)€ 0,70