Archiefaanvraag

Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek), een specifieke locatie (bouwtekeningen of milieugegevens) of ander algemeen onderzoek doen? Het gemeentelijk archief is een rijke bron van informatie.

Digitale aanvraag archiefstukken

U kunt digitaal uw aanvraag doen. Het formulier is onderverdeeld in persoonsgegevens (voor stamboomonderzoek), locatiegegevens (bouwtekeningen en milieugegevens) en overige informatie (bijvoorbeeld historische gebeurtenissen).

Wanneer brengen we kosten in rekening?

  • Inzien van een dossier: Het opvragen en inkijken van een dossier. Wij leggen de stukken voor u klaar zodat u ze in kunt zien. In dit geval doet u zelf het onderzoek.
  • Onderzoek door de gemeente (bijv. genealogie): Voor het doen van onderzoek in het archief brengen we per kwartier €kosten in rekening. Het onderzoek wordt gestart zodra we contact met u hebben gehad over de kosten.
  • Document uit een dossier: Voor het maken van een afdruk/scan uit een dossier zijn kosten verbonden. Let op: het is niet mogelijk om bouwtekeningen en milieustukken op papier te ontvangen. Wel kunt u de digitale bestanden laten uitprinten bij bijvoorbeeld een copyshop bij u in de buurt.
  • Met behulp van een micro-fiche leesafdrukapparatuur: voor het maken van een afdruk met behulp van micro-fiche leesafdruk zijn per pagina kosten verbonden.
 2023
Inzien van een dossiergratis
Onderzoek van de gemeente (per kwartier)€ 10,95
Document uit een dossier (eerste 10 pagina’s)€ 15,25
Document uit een dossier (per extra pagina)€ 0,40
Micro-fiche leesafdrukapparatuur (per pagina)€ 0,70