Faciliteiten en omgevingsvergunning

Scoort u minder dan vier punten in onze vergunningscheck? Dan is uw evenement vergunningsvrij. Als het voor uw evenement noodzakelijk is vraagt u nog wel andere toestemmingen aan.

Op deze pagina leest u wat u kunt regelen en hoe u dat doet. Vraag de toestemmingen voor uw vergunning bij voorkeur 13 weken maar minimaal 8 weken voor het evenement aan.

Alcohol schenken buiten een horecabedrijf

Organiseert u een evenement (jubilea of receptie) buiten een horecabedrijf? Dan kan het schenken/verstrekken van zwakalcoholhoudende drank worden toegestaan. Aanvragen doet u met het formulier tijdelijke ontheffing Drank- en Horeca Model C. Aanvragen doet u minimaal acht weken voordat de activiteit plaatsvindt.

Inzet verkeersregelaars

Zet u verkeersregelaars in? Dan moeten zij de e-learning volgen via www.verkeersregelaarsexamen.nl

Kansspel

Organiseert u een kansspel, bijvoorbeeld een bingo of een loterij? Vraag hiervoor een omgevingsvergunning aan. De legeskosten hiervoor zijn € 35 . Let op: de aanvraag moet gedaan worden vanuit een vereniging of stichting. Als inwoner kunt u geen bingo of loterij aanvragen. Meer informatie leest u op de website van de Rijksoverheid.

Op grond van artikel 14 lid 2 (sub lid 3 b en lid 4) van de alcoholwet is het verboden om in een horecalokaliteit (kleine) kansspelen (zoals bingo`s, loterijen en dergelijke) te (laten) organiseren.

Dit is van toepassing op de gewone horeca zoals cafés , maar ook op kantines van (sport) verenigingen, dorpshuizen en dergelijke. Waar alcohol geschonken mag worden, mag geen (klein) kansspel gehouden worden. Dit geldt voor het hele pand. Aanvragen voor het houden van kansspelen in horecalokaliteiten kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Attracties en speeltoestellen

Maakt u gebruik van attracties en/of speeltoestellen? Dan zijn de volgende zaken van belang:

  • Met attracties worden onder meer kermisattracties en attracties in pretparken bedoeld. Deze attracties worden elektrisch of met een motor aangedreven. Bijvoorbeeld een draaimolen, reuzenrad of achtbaan.
  • Speeltoestellen zijn niet elektrisch aangedreven, maar maken uitsluiten gebruik van zwaartekracht of de fysieke kracht van mensen. Voorbeelden zijn: schommels, trampolines en springkussens.
  • De NVWA inspecteert of attracties en speeltoestellen goedgekeurd en veilig zijn. Wilt u weten of en wanneer de door u gehuurde attractie gekeurd is? Neem dan contact op met de verhuurder en vraag naar een geldig certificaat van goedkeuring. Lees meer hierover op de website van de NVWA.

Overige faciliteiten en ontheffingen

Wilt u evenementenborden plaatsen? Lees in de beleidsregels publiciteitsborden aan welke voorwaarden de borden moeten voldoen. U mag de borden alleen plaatsen op aangewezen locaties. Aankondigingsborden op eigen terrein zijn niet toegestaan. Vraag het plaatsen van evenementenborden aan in het formulier faciliteiten.

Zorg er voor dat uw aanvraag minimaal 3 weken voor de gewenste aanvang bij ons binnen is.

Met dit formulier kunt u onderstaande faciliteiten en ontheffingen aanvragen:

  • Gebruik dranghekken, containers of schragen
  • Gebruik gemeentegrond
  • Wegafsluitingen
  • Muziek of geluid (geluidsontheffing)
  • Feesttent/gebouw
  • Geluidswagen

Te downloaden: