Rioolverstopping

Is uw riool verstopt?

Bij een rioolverstopping maakt het uit wie de eigenaar van uw woning is. Bent u zelf woningeigenaar, huurt u een woning of woont u in het buitengebied? Per situatie verschilt de werkwijze.

Bent u eigenaar van de woning?

Zoek het ontstoppingsstuk op. Deze vindt u op de grens van uw tuin en het trottoir (een tekening kunt u tijdens kantooruren opvragen bij de gemeente). Verwijder het dekseltje:

  • Is de rioolbuis hieronder droog? Dan zit de verstopping waarschijnlijk op uw eigen terrein.
  • Staat de rioolbuis vol? Dan zit de verstopping op gemeentegrond. Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 05 14. De gemeente zorgt dat de verstopping kosteloos wordt verholpen.

Schakelt u een loodgietersbedrijf in? Dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voordat u een loodgietersbedrijf inschakelt kunt u dus het beste eerst de gemeente bellen.

Bent u huurder van de woning?

Dan ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van uw woning. Deze zal de verstopping verhelpen. Als het nodig is wordt de gemeente ingeschakeld.

Woont u in het buitengebied?

Aansluitingen in de buitengebieden noemen we drukriolering. Dit zijn de bekende kastjes met een rode lamp. Storingen die daar voorkomen kunt u melden via het algemene nummer van de gemeente 14 05 14. Ook buiten kantooruren kunt u bellen, u hoort dan op een bandje welk calamiteitennummer u kunt bellen.